Az okos érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

Ikea okosotthon termékek

A PARASOLL, VALLHORN és BADRING okosérzékelőkkel a svéd áruházlánc az IKEA Home smart termékek új területét térképezi fel, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy bárhonnan kezeljék és felügyeljék az otthonukat. Az okosérzékelők a tevékenység érzékelésekor valós idejű értesítéseket küldenek, így a felhasználók információkat kapnak, kapcsolatban maradnak az otthonukkal, és szükség esetén cselekedni tudnak – még akkor is, ha nincsenek otthon. 

„Az otthoni élettel kapcsolatos legfrissebb jelentésünkből kiderült, hogy az emberek számára kiemelt fontossággal bír az otthonuk kényelme és védelme. Mindenki szeretné biztonságban érezni magát az otthonában, mi pedig izgatottan léptünk be az olyan okostermékek piacára, amelyek nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá is teszik az otthoni életet” – mondta Stjepan Begic, az IKEA of Sweden termékfejlesztője. „Ezek a termékek nagyobb mértékű felügyeletet tesznek lehetővé, amellyel megnyugvást visznek vásárlóink életébe és kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat.” 

Kapcsolattartás bárhonnan a DIRIGERA hubbal és az IKEA Home smart alkalmazással

Az okosérzékelők megfizethetők, könnyen kezelhetők, megjelenésük pedig elegáns. Használhatók önállóan vagy más IKEA okostermékekkel, és személyre is szabhatók. Az érzékelők különféle módokon használhatók otthon: 

    • A PARASOLL ajtó- és ablakérzékelő szinte láthatatlan az ablakokon és ajtókon. Akkor értesíti a felhasználót, amikor ezeket a behatolási pontokat kinyitják vagy becsukják, így a felhasználó tudja, ha valami váratlan dolog történik. 

Ajtónyitást érzékelő IKEA

Parasoll ajtó és ablakérzékelő

    • A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő bel- és kültéren egyaránt használható. Ha mozgást érzékel, személyre szabható fényt ad, a színe mellett a fényerőssége állítható. 

Vallhorn IKEA mozgásérzékelő

    • A BADRING vízszivárgás-érzékelőt a vizet használó területek közelében kell elhelyezni. Vízszivárgás észlelésekor az érzékelő értesítést küld a mobileszközre vagy aktiválja a beépített riasztóját. Ez az eszköz csökkenti a vízzel kapcsolatos balesetek negatív következményeit, mivel az azonnali értesítésnek azonnali cselekvést tesz lehetővé. 

Badring vízszivárgás érzékelő

Az érzékelők DIRIGERA hubhoz csatlakoztatása más okoseszközöket is aktivál, értesítéseket küld a mobileszközre, vagy a beállításoknak megfelelően módosítja a fényeket – mindezt az IKEA Home smart alkalmazásban lehet kezelni, még az otthontól távol is. 

Mindhárom érzékelő a Zigbee szoftvert használja. Az IKEA Home smart rendszerhez csatlakoztatott termékekhez frissítések érkeznek, melyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak. A PARASOLL és a VALLHORN értékesítése 2024 januárjában indul, melyet a BADRING bevezetése követ 2024 áprilisában.