A ZONA étterem Bátaszék mozgalmas városközpontjában, a Kossuth Lajos utca 27 szám alatt található. A 200 m2 alapterületű vendégtér tervezési és kivitelezési munkái 2021-ben indultak el, a felújítást követően végül 2022 év végén nyithatta meg kapuit az étterem. 

Tervezési koncepció: A belvárosi, korábban üzlethelyiségeknek helyet adó épületben teljes körű felújítással indultak meg a munkálatok. A cél egy barátságos, menüztetésre is alkalmas vendéglátó egység kialakítása volt. A tulajdonos konkrét elképzelése alapján elegáns, arany és kék színkombinációval olyan meghitt légkört sikerült kialakítani, melyben a vendégek jól érzik magukat és szívesen eltöltenek akár több időt is remek ételek fogyasztása közben. Fontos szempont volt, hogy az étteremben megkomponált ételek minősége tökéletes összhangban legyen a környezettel. Az étterem a hagyományos magyar konyha remekeit kombinálja a modern technológiai eljárásokkal. Magas minőségű külföldi és hazai kistermelői alapanyagokat használ fel ételeik elkészítéséhez. Az épület külseje visszafogott, a fehér-homokszínű homlokzathoz jól illenek a modern antracit nyílászárók. A belső terek stílusa az anyag és színhasználatnak köszönhetően modern, friss és elegáns.

A konyha és kiszolgáló terek kivételével a padlóra világos színű gyönyörű francia halszálkamintás kőporcelán lapok kerültek. A falakat dekorfestés, arany-kék színű tapéta és faburkolat díszíti. Merész, de igazán látványos választás volt a fekete fényes metrócsempe a vendégmosdókban sötétkék tapétával kombinálva. Az arany kiegészítők, mint a tükör, a mosdó és a csaptelepek a luxus érzését adják. Az ülőbútorok követik az alap színvilágot: az oldalfalakhoz aranybarna bőrkáritozású ülőpadok és fa asztalok kerültek, melyet jól kiegészítenek a kék, illetve a lila kárpitozott székek. Mivel a nyitott vendégtér bútorai könnyen mozgathatók, és átrendezhetők lehetővé teszik társaságok fogadását, vagy akár nagyobb rendezvény lebonyolítását is. A különböző világításmegoldások: a sínek, a beépített led panelek és az asztalok fölé helyezett függesztékek támogatják a változatosan megvilágítható vendégtér kialakítását. A lámpák fényereje szabályozható, így a megfelelő hangulatot a napszaknak és akár a vendégek igényei szerint is alakíthatók. A falon elhelyezett zöld növényképekkel barátságos lett a tér és praktikus megoldás az élő természet megjelenítésére a belső terekben. Mindkét zónát az éttermet és a menüző helyiséget is kiegészíti a bárpult, ahol egy kávét vagy egy hűtött italt is elfogyaszthatunk.
Az étterem weboldala: www.zonaetterem.hu Fotók: Bata Tamás

AZDesign – letisztult design,
funkcionális berendezés

Andok Zsuzsanna enteriőrtervező, lakberendező,
LOSZ tervező tag

Mobil: +36 20 772 8166

Weboldal: www.azdesign.hu