Alaprajz és kollázs

A felújításnak köszönhetően az épület a régi pala helyett Terrán cseréptetőt, a külső falak grafitos hőszigetelést, a régi ablakok cseréjével a Jankó Faipari Kft. által gyártott egyedi fa-alumínium nyílászárókat kapott. Az eredeti kétszárnyú pinceajtó felújításával dísze a háznak. Emellett a fenntarthatóság jegyében szennyvíztisztító rendszer lett telepítve  az Ökotech Home Kft. segítségével. A fűtést a földszinten elhelyezett fatüzeléses kályha, illetve az emeleti Polar hűtő-fűtő egység biztosítja.

A présház parkolója

Felújított présház

Tamási-Várhegy bérelhető présház

Egyedi tervezésű lépcső visz az emeletre

Fontos szempont volt, hogy a házban a két szintet -megszüntetve a külső feljárót belső lépcső kösse össze. Az emeleti hálószobából a földszinti helyiségek, elsősorban a fürdő házon belül legyen elérhető.

A két szintet összekötő lépcső egyedileg készült, tartószerkezete helyi lakatos munkája, a tömörfa lépcsőlapok újrahasznosított tölgyfából vannak. A házba az épülethez közvetlenül kapcsolódó fedett teraszon át jutunk. A terasz tetejét 4 mm vastag polikarbonát borítja, mely teljesen átlátszó, így nem akadályozza a szabad kilátást és nem vesz el fényt a földszinti helyiségektől sem.

Présház étkezője

A régi fa pinceajtó

A földszinten teljes felújításra és korszerűsítésre került a fürdő, és az előtérben lévő konyha-étkező. A berendezések újak, emellett a régi bútorok felhasználásával készültek, illetve helyi iparosok munkái.
A pincelejáró eredeti ajtajának és téglafalának helyreállításával - a régi műanyag lambéria falburkolat elbontásával - központi eleme lett a háznak. Az oldalfalat díszítő dekorfalra - utalva a ház funkciójára - a régi használati tárgyak kerültek.

Modern fürdőszoba fehér csempe és cementlap mintás burkolat

Vaságy fekete színben

Az emeleten található a 2 fő részére kialakított háló. A hálóhoz egyik oldalon erkély a másikon pihenőterasz kapcsolódik kilátással a gyümölcsösre és a telket határoló erdőre. Ezek növelik a tágasság érzését és a komfortot illetve esős időben is lehetővé teszik a szabadban időzést.

Fedett terasz napozóággyal

Kis erkély kétszemélyes ülőgarnitúrával

A felújításnak köszönhetően az épület megtartva eredeti formáját, modern és korszerű lett, emellett jól illik a Tamási-Várhegy zártkerti gyümölcsfákkal és szőlővel beültetett dombos táj hangulatához. A látványterveket és a fotókat Andok Zsuzsanna készítette.

AZDesign – letisztult design,
funkcionális berendezés

Andok Zsuzsanna enteriőrtervező, lakberendező, LOSZ tervező tag

Mobil: +36 20 772 8166

Weboldal: www.azdesign.hu