Uzony Ferenc festmény

Uzony Ferenc festőművész 26 éve van a pályán. Az elmúlt év párizsi felfedezettje. Tavaly egyedül ő vett részt a híres Párizsi Szalonon, ahol annak idején Munkácsy Mihály aranyérmet nyert. Uzony a zsűri egyik különdíját is megkapta és egyben Magyarország meghívását a 2018-as Szalonra.

Párizsi Szalon

A februárban megrendezett Párizsi Szalon magyar képanyagát, később a Várkert Bazárban is kiállították.
Azóta több párizsi és lisszaboni galéria is megkereste a művészt, hogy bemutassák festményeit.

Uzony absztrakt-expresszionista képeket fest, melyek tökéletesen illeszkednek a modern minimalista enteriőrökbe. A világos falak, az üvegfelületek, a fém csillogása jól harmonizál a festmények fémhatású, vagy éppen háromdimenziós különös felületével.

Modern festmény

 

Uzonyi Ferenc festmény

A pasztellszínű, visszafogott enteriőrökben szolid egységével, vagy éppen ellenkezőleg, a merész színkavalkáddal lehet hangsúlyos eleme a térnek. A mai lakberendezésben célunk, hogy a minőségi kortárs alkotások , minőségi életterekbe kerüljenek. Egy kvalitásos, gondosan kiválasztott festmény nem csupán lakásunk dísze lehet, hanem művészi élményt is nyújt, ami megkülönbözteti bármilyen lakásdísztől.

Kortárs festmény előszobába

 

Absztrakt festmény

 

Uzony Ferenc Debrecen

 

Modern festmény nappaliba

 

Magyar festő alkotásai

 

Uzony Ferenc képei

 

Színes absztrakt festmény

 

Modern festők alkotása

 

Monokróm festmény

 

Színes piros sárga festmény

 

Modern painting

 

Modern festmény

 

Markáns ecsetvonások

 

26 éve a pályán

 

Színes festmény

 

Ferenc Uzony kép

 

Okkersárga festmény

 

Festmény minimál nappaliba

 

Ezüst színű képkeret

 

Keret nélküli festmény

Fekete-fehér festmény

 

Víz ihlette festmény

 

Festmény türkiz színekkel

 

Uzony Ferenc kiállítás

A múlt hónapban a Vaszary villában a Pintér Aukciós kiállításon is sokan találkozhattak a művész alkotásával. Uzony festészete az évek során mindig megújult. A látható világ apró részletei egyre jobban érdekelték. Egyre több időt töltött vízpartok közelében, hogy vizsgálja a vízfelületeken megfigyelhető játékosságot, a hullámzást, az állandó, örökös változást. Észrevette, hogy a vízcseppek, a vízpára, azok csillogása, a szakrális geometria törvényét követik, a természet egyfajta egységre és harmóniára törekszik. Munkái is ezt tükrözik, festményeit nézve sokszor érezhetjük azt, hogy egy szakrális térbe lépünk, melynek fő eleme a ritmus, a szín és a harmónia.

Uzony Ferenc portré

Uzony Ferenc -Fotó: Varga József

Uzonyart

www.uzony-art.com
www.instagram.com/uzony

Uzony Ferenc - Telefon: 06 20 477 4353