A Rose Quartz és Serenity Blue az új trendszínek

A meleg, ölelő rózsa kvarc és a hűvösebb, higgadt serenity blue, azaz halványkék a rend és békesség harmóniáját teremtik meg. Lakberendezés terén hasznos segítséget nyújt a Pantone évente megjelenő színpalettája, ami idén először mindjárt kettő szín összhangját helyezte a trendek középpontjába. „A pasztell rózsaszín Rose Quartz és a púderes kék Serenity párosítás a nemek közti egyenlőség megtestesítője. Mivel mai világban a legtöbben a nyugalmat és a jólétet keresik, ezért a barátságos, otthonosságot idéző színek egyre fontosabbak. Az idei kék pihenést, kikapcsolódást szimbolizál, a meleg rózsaszín árnyalattal együtt pedig a rend érzetét és nyugalmat áraszt” – kezdte Kaló-Délity Ágnes a The Showroom szakértője, aki elárulta, hogyan használhatjuk a színeket az otthonunkban.

„Nappalinkban az elmúlt évek vonalainak tökéletes kiegészítése lehet az idei két trendszín. Egy sötét vagy világosszürke kanapé mellett jól mutat egy halványrózsaszín fotel, de a hasonló színű díszpárnákkal is ügyesen lágyíthatjuk nappalink összképét. A Rose Quartz kiválóan kombinálható arany luxus bútorokkal is. A Serenityt fehérrel kombinálhatjuk, és könnyen kiegészíthetjük geometriai mintás párnával, szőnyeggel” – árulta el a szakértő, aki a konyhát illetően is adott az idei trendhez illeszkedő tippeket. „Itt a Serenity alkalmazható könnyebben – egy fehér konyhában jól mutatnak a halványkék kiegészítők, például tálalók, csempe. Ha inkább a rózsaszín felé hajlunk, akkor natúr vagy fehér asztal mellett jól párosíthatjuk ezt a színt is például márványmintás tányérral, edényalátéttel” – tette hozzá Ágnes.

A Rose Quartz és Serenity Blue az új trendszínek

Trendszínek a lakberendezésben

A rózsaszínt hálószobánk falszíneként is bátran ajánlja, semlegesebb természetes falszín esetén pedig a halványkék ágynemű, ágytakaró vagy díszpárnák is stílusosak lehetnek. Az idei két trendszín együttes használata sem elképzelhetetlen Ágnes szerint – ez esetben a főbb bútorok maradjanak áramvonalasak és ne vigyük túlzásba a stílusok összekeverését sem. A szakértő elmondta: 2016-ban a modern, érdekes, inspiráló környezet kialakításakor ugyan az egyszerű színsémák – például a Rose Quartz és a Serenity kettőse, vagy épp a fekete-fehér – uralkodnak, de mellettük az év legnépszerűbb luxus kombinációja a türkiz és réz lesz. „A sárgaréz, réz, az arany és a rose gold előtérben marad a fürdőszobai és konyhai kiegészítők esetében is” – avatott be Kaló-Délity Ágnes, aki szerint belsőépítészeti főbb trendek akár évekig is meghatározóak maradhatnak, így akár a Rose Quartz és a Serenity Blue formabontó kettősével is hosszú távra tervezhetünk.

Rose Quartz és Serenity Blue lakberendezési kiegészítők

 

Serenity Blue a divatban

Serenity Blue sofa

Rose Quartz és Serenity Blue az étkezőasztal dekorelemei

Rose Quartz és Serenity Blue falszínek

Rose Quartz és Serenity Blue lakberendezési kiegészítők színei

Rose Quartz kanapé szín

Rose Quartz a divatban

Rose Quartz és Serenity Blue Pantone 2016 színek

Rose Quartz bársony

Rose Quartz tányér

Rose Quartz és Serenity Blue a lakberendezés új árnyalatai

Rose Quartz kanapé színek