Virágzó tojások
Az üres tojáshéjakban remekül mutatnak a kertben aktuálisan nyíló kis virágok, és levelek. A tojáshéjakat öblítsd majd ki előtte, és tegyél beléjük egy pici vizet. Akár minden nap változtathatod az összeállítást. A tojások között jól mutatnak a tollak is. A gyöngytyúk pöttyös tolla különösen feldobja. A kertedben, balkonodban, árokparton nyíló pici virágok és levelek mutatnak bennük a legjobban.

Erdei csillagvirág és mécses tojásban

Bal oldali kép
Ebben a tojásban Erdei csillagvirág (Ornithogalum umbellatum) nyírfa és barka és mogyoró ágak vannak. Ezeket a réten, vagy akár a kertedben is megtalálod. A tányéron fehér nefelejcs fekszik.

Jobb oldali kép kép
Akár egy tojástartóban is kiteheted őket az asztalra. Itt rendhagyó módon nem virág, hanem gyertya került a tojásokba. A tartóban lévő rózsaszín virágok, szerintem valamilyen gyöngyvesszőtől származnak. Itt láthatod, hogy milyen remekül feldobják az összeállítást a pöttyös gyöngytyúk tollak


Húsvétfa
Ezt akár kinn, akár benn is elkészítheted. Az ágakra tojásokat és szalagokat, tollakat akaszthatsz.

Húsvétfa dekorációs ötlet

Bal oldali kép
A kertben egy alacsonyabb fán mutat a legjobban (pl szomorú barka). A fotón egy magas törzsre oltott madárbirs látható.

Jobb oldali kép
Ha a bejárat mellé szeretnéd, egy kaspóba helyezz földet és ebbe szúrj ágakat. Így már készen is van fád. A cserép tetejére ültess kisebb virágokat (mézecske, százszorszép, árvácska) A fotón lévő kaspóban spirálfűz ágak vannak. Ha magas a cserép, akkor jól mutat mellette egy kisebb virágkosár is.

Húsvétfa fém vödörben

A lakásban elég, ha egy vázába teszel ágakat és erre akasztod a tojásokat. A fotón nyírfa ágak vannak a cserépben. Ezek elég hajlékonyak, úgyhogy mielőtt a cserépbe tennéd őket praktikusabb összekötni őket egy erős szalaggal. Ezt a váza úgyis eltakarja majd.

Vicces nyusziváró
Egyből mosolyra fakaszt, ha ezekkel a kedves nyusziváró ötletekkel egészíted ki a kerted. Ezt persze főként a kisgyerekes családok élvezik, de hidd el a felnőtteknek is ugyanolyan fontos mosolyogni.

Vicces nyusziváró a kertben

Húsvéti dekort a cserepes virágoknak
A barka, fűz vagy nyírfaágakból stílusos húsvéti dekort készíthetsz. Az ágakat egyszerűen csak szúrd le a földbe, a tetejüket kösd össze raffiával, vagy egy szép szalaggal.

Húsvéti barka és virágdekoráció

Egyszerűbb a kivitelezés, ha elsőre kisebb cserepeket választunk. Ezeken lehet gyakorolni, mert a művelet igényel némi kézügyességet. A fenti fotón százszorszépek vannak, amiket barkaágakkal díszítettek. Ezeket a hagymásokat szomorúfűz ágakkal fonták körbe. Ha már megvan a gyakorlat, jöhet a profi megoldás!

Elő a karácsonyi világítást
Én minden évben kiborulok, mikor el kell pakolni a karácsonyi cuccokat. Idén kitaláltam, hogy nem pakolom el a világítást, mert a húsvéti dekorban is bőven elfér. Mostanában már megajándékoz minket a tavasz néhány enyhébb estével, ugye milyen csodás egy kivilágított kertbe kiülni borozni?! 

Led fényfüzér a kertben

Pici izzószálak egy locsolókannából függenek. A lámpásokban tündérfény van, a lámpa aljába mohát vagy izlandi zuzmót rakhatsz. Ha maradt még pár izzó, a sövényeket se hagyd ki!

Örömteli kertészkedést, és kellemes kikapcsolódást kívánok! 

Czeróczki Zsuzsa – A Kerti Tippek blog tulajdonosa. 

www.kertitippek.blog.hu

Kerti tippek blog