Az emberek többsége szereti, amikor kisüt a nap, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok és csivitelnek a madarak. Ilyenkor sokan kezdenek tavaszi nagytakarításba és a lakást is tavaszi színekbe öltöztetik. 

Tavaszi kosarak, virágcserepek és virágok

Az egyik legszebb tavaszi és lakás dekoráció a virág. Lehet igazi, lehet művirág, vagy cserepes virág, mindenképpen üde színfoltjai lehetnek az otthonunknak. Egy csokor virág az ebédlőasztalon, egy nagy cserepes virág a nappaliban és mindjárt hangulatosabb teret teremthetünk magunknak. A növények szépséget és frissességet kölcsönöznek a külső és belső tereknek egyaránt. A művirágok is kellőképpen feldobják a hangulatot, legyen szó egy elegáns jácintról, egy csokor színes tulipánról, vagy éppen egy vidám amarilliszről.

Tavaszi dekoráció virágcsokorA fotó forrása: SmLyubov / Shutterstock.com

Ha a cserepes virágot preferáljuk, de szeretnénk némi változtatást véghezvinni a lakásunkban, akkor a különféle virágcserepek – üveg, rattan, műanyag, fonott, bádog, világító – hozhatnak tavaszi színt az otthonunkba. A tavaszi művirágok, a tavaszi réti művirágok is nagyon szépek és kellemesen megújítják a környezetünket. Például a réti virágokból készült csokor ideális tavaszi dekorációkba, de vázadíszként is tökéletes választás.

Színes tavaszi virágok lakásbanA fotó forrása: foxaon1987 / Shutterstock.com

Ha valami újra, valami másra vagyunk, akkor tavaszi ajtódekoráció koszorút is választhatunk, amely mintegy „tavaszcsalogatóként” is működhet.

A kisebb dekorációkkal is felfrissíthetjük a teret

Nem kell mindig nagyobb változásokra gondolni, amikor a lakásdekorálás kerül szóba. Néha elegendő csak apróbb kiegészítőket elhelyezni a nappaliban a dohányzóasztalon, vagy a konyhaszekrény polcain és mindjárt jobban érezzük magunkat. Az asztali díszek is feldobják a hangulatot, mint például az étkezőasztalra pakolt gyümölcstál, vagy egy angyalkás szobor.

Vidám tavaszi dekorációk, vidám színekkel

A színekkel is játszhatunk, ha tavaszi köntösbe szeretnénk öltöztetni a lakásunkat. Gondolkodjunk a tavasz színeiben, amelyek vidámak, és mosolyra fakasztanak bennünket. A kanapéra helyezett arany fényes bársony párnáknak már a látványa is jobb kedvre deríthet bennünket. A terítőket is kicserélhetjük vidám, élénk színűekre. Részesítsük előnyben a tavasz friss, energikus színeit, válasszunk ilyeneket a tavaszi dekorációk közül.

Húsvéti dekorációA fotó forrása: Hamik / Shutterstock.com

A tavasz megidézése gyertyákkal és illatokkal

Már egy tavaszi virág alakú gyertyával is képesek vagyunk más atmoszférát teremteni a lakásunkban, nem beszélve a tavaszi virágok illatáról, amelyek belengve a lakást, igazi tavaszi hangulatba sodorhatnak bennünket. Vásárolhatunk levendulás illatkészletet, amely illatforrásként és dekorációként is szolgálhat.

Üveg dekoráció asztalraA fotó forrása: PV productions / Shutterstock.com

A falat és az ajtót is dekorálhatjuk

A csupasz fal és ajtó nagyon lehangoló lehet. Már egy kép is sokat változtat egy-egy helyiség hangulatán. A falat díszíthetjük egy felfüggeszthető homok gyertyatartóval vagy egy homok dizájnos festménnyel. Az ajtóra pedig felaggathatunk egy vidám, színes, tavaszi virágokból összeállított tavaszi koszorút, amely ajtódekorációként szolgálhat.