Stílusos ajtódísz bejárati ajtóra

Alapanyagok és eszközök: 

Drótkoszorú / Borostyán ágak / Csillagok, díszek/
Vékony drótszál / Ragasztópisztoly  / Led fényfüzér

Felhasznált eszközök

Elkészítés lépésről-lépésre:

Vágjunk a szabadban található borostyán ágak közül néhány hosszabb és  rövidebb ágat. A készen kapható drótból készült koszorú alapunkhoz igazítsuk az ágaink hosszát. Ezt követően mossuk meg az ágakat és távolítsuk el a szárazabb, vagy sérült leveleket. Ezt követőn hagyjuk száradni egy jó fél napig. 

A vékony drótszálakkal először a hosszabb ágakat drótozzuk fel a keretre, úgy, hogy az ágak kövessék a keret ívét. A rövidebb változatok a hiányosabb részeket tudják majd kitölteni. A díszítés második részében a csillagok és a karácsonyfa díszek felerősítése következhet. A csillagok készülhetnek fából vagy kerámiából is. A díszítés típusa adja meg majd az igazi karácsonyi hangulatot. A csillag díszeket ragasztópisztollyal erősítsük a drót kerethez. Ha egy további színnel akarjuk feldobni a koszorút, akkor használjunk élénk színű masnit. Szintén a masni anyagából tudjuk az akasztót is kialakítani. 

Befejezésül egy rövidebbe ledes fényforrást futtassunk végig a koszorún. A ceruzaelemeket tartó kis dobozt a masni mögé tudjuk rejteni. Így a ki- és a bekapcsolás is könnyen kézre fog esni. 

Borostyán ágak

Drótozás a kerethez

Óvatosan drótozzuk a kerethez az ágat

Először a hosszabb ágakkal kezdjük

Borostyán ágak a kereten

Fehér kerámia csillag

Csillag dekoráció a kereten

Virágkötészetben használt vékony drót

DIY ajtódísz készítése

Masni a koszorún

Led fénysor elemei

Karácsonyfa díszek az ajtódíszen

Ajtódísz borostyánnal

Forrás: The Things She Makes blog