Ha szereted a karácsonyi dekorációs ötleteket , akkor érdemes megismerni az új trendeket, amik a 2022-2023 karácsonyán már meghatározzák a díszítési kultúránkat. A fenntarthatóság a dekorációs elemek beszerzésekor is hangsúlyossá vált.

Karácsonyfa modern nappaliban

Ha szeretné, hogy bájos, varázslatos és egyedi legyen idén is az otthona, akkor érdemes ötletet meríteni az alábbi hangulatos megoldásokból. 

Karácsonyfa elhelyezése nappaliban

A csillagminta az utóbbi évek kedvelt dekorációja volt, ez a díszítőelem idén sem megy ki a divatból. 

Karácsonyfa kandalló mellett

Az örök színek esetében nem számít, hány év telik el, vannak színpárosítások, amelyek mindig meghatározzák a karácsony hangulatát. Nincs karácsony piros, fehér és zöld nélkül és talán ez a leginkább klasszikus és hagyományos változat. 

Asztaldíszítés ünnepre

Az idei karácsonyi terítékek esetén a natúr textíliák lesznek a főszereplők, a rózsaszín pedig azon vidám színek közé tartozik, amelyeket például asztalterítő formájában csempészhetünk az étkezőbe. Akár szalvétakarikáról vagy evőeszközkészletről legyen szó az arany szín is tökéletes választás lehet. 

Koszorú ablakban

Az idei karácsonyi dekoráció újdonsága lehet, ha cserepes fűszernövényeket helyezünk a nappaliba, akár központi elemként, akár olyan területek díszítésére, mint a kandalló vagy a lépcsők.   

Csizmák kandallón

Folytatva a hagyományt, a karácsonyi csizma formák is nagy lendülettel térnek vissza, de merészebb mintákkal és trendibb színekkel mint korábban. Virágmintásak, csíkosak és egyszínűek is lehetnek.  

Tárolókosár fenyőfa alatt

Ha idén a skandináv hangulatot szeretné előtérbe helyezni, akkor a fehér a szürke és a világosbarna színeket kell kombinálni legyen szó a karácsonyfa díszítéséről vagy az ajándékok csomagolásáról. 

Lépcső dekoráció fenyőágakkal

A lépcsők korlátját igazán könnyű feldíszíteni frissen vágott ágakkal. Előtte helyezzünk fel egy led fényfüzért, így látványos lesz, amikor majd az ágak között világítanak az apró fénypontok. 

Étkezőszék feldíszítése

A székek fenyőkoszorúval való díszítése egyike azoknak az örök trendeknek, amelyek évről évre segítenek a hagyományos stílus kialakításában. Elegáns és ötletes megoldás. 

Fonott székek étkezőben

Még akkor is, ha városi környezetben élünk megteremthetjük a hegyi házak által ihletett karácsonyi stílust. Egy rusztikus, fából készült étkezőasztal, fonott székek, vászon abrosz, ezek a legfőbb kellékek.

Karácsonyi ablakdekoráció

A karácsonyi dekorációban egyre jobban tudatosul az újrahasznosítás. Reméljük, hogy a fenntarthatóbb, természetesebb és környezetbarátabb karácsonyi dekorációra való átállás ezentúl állandó trenddé válik.

Karácsonyfa díszítés csak fehérrel

Szereted a pöttyös csomagolópapírokat? Ha igen,akkor ez remek, ugyanis idén karácsonykor a pöttyös lesz a meghatározó az ajándékcsomagolásban. Tény, hogy ez a minta nagyon jól mutat a karácsonyfák alatt. 

Dekoráció örökzöld ágakkal

A fények nélkülözhetetlen elemei a különleges hangulat megteremtésének és a régóta várt "karácsonyi varázslat" megvalósításának. Emiatt, bár idén a lámpafüzérek nyerik az első díjat, továbbra is a gyertyáké a főszerep. A ház bármely szegletének díszítésére kiválóan alkalmasak. Kombináljuk fagyönggyel vagy vörös magyallal a különböző gyertyatartókat és mécsestartókat.

Csillag dísz ablakra

Az északi karácsonyi stílusnak megvannak a maga dekoratív csillag formái. Használja őket bátran ajtók, ablakok és falak díszítésére. A hatás nem marad el. 

Mécsestartó ablakba

természetes anyagból készült lakberendezési kiegészítők meghittebbé teszik a karácsonyi dekorációt. Használjunk belőle többet. 

Fa mécsestartó és mikulásvirág

Tömörfa mécsestartó. Mennyire jól mutat az ünnepi asztalon. A mikulásvirág társaságában pedig egyenesen csodás. 

Feldíszített karácsonyfa

Egy másik színkombináció, amit az idei karácsonyi dekorációban fogunk látni, az a kék és az arany. A kék nyugalmat sugall, az arany pedig az ünnep örömét közvetíti 

Tetőtérben felállított fenyőfa

A rózsaszín továbbra is divatos dekoráció, így a karácsony egyik főszereplője is lesz. A rózsaszín különböző árnyalatait keverve vidám szobák születnek. Díszpárnák, masnik,karácsonyi szalagok és díszek is lehetnek rózsaszínből. 

Fa mennyezetű nappali

A karácsonyi dekoráció talán a legjobban a rusztikus lakberendezési stílusban érvényesül a legjobban. A fa melegsége 100%-ban illik az arany vagy okker tónusú díszekhez. Kombináld őket természetes részletekkel, például koszorúkkal, asztalra helyezett karácsonyfa díszekkel vagy levélfüzérekkel.

Klasszikus karácsonyfa dekoráció

Egy másik trend, amely idén sikeres lesz, az, hogy a karácsonyfát  két színben díszítik: arannyal és ezüsttel. Ez egy olyan párosítás, amely eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz a nappalinak. A bronz lehet a harmadik szín, ami jól kiegészíti az előbbi kettőt. Ezek a színek persze a korábbi években is megtalálhatók voltak, de most idén újra használjuk őket. A trendek jönnek és mennek. Egy biztos, karácsonykor legyen bármilyen is a dekoráció, a szeretetnek kell a szívekbe költözni. Egy születésnap, amire már több mint kétezer éve újra és újra megemlékezünk.