A rattan egy vékony de erős nádfajta, amely Afrika, Malajzia és a Fülöp-szigetek esős dzsungeleiben nő nagyobb fák körül, és évszázadok óta használják fel fonott bútorok készítésére.

A rattan bútorok szépségük mellett kényelmesen használhatók és környezetbarátak is, mivel természetes anyagokból készülnek. Ha történetesen fel szeretné újítani erkélyét és kényelmes bútort keres kis erkélyéhez, a rattan bútor jó alternatíva lehet. Fontos szempont, hogy mekkora méret áll rendelkezésünkre, ugyanis ezek a bútorok optimális méretűek, nem túl kicsik, összecsukni pedig nem lehet őket. Nem véletlenül terjedt el a függőfotel változata, ami az erkély több pontjára is felfüggeszthető. 

Erkély lakberendezés

Ez e terasz némileg tágasabb jutott hely lerakóasztalnak és négy személy kényelmesen le tud ülni.

Kis terasz berendezés bútorokkal

Éremes a teraszna vagy az erkélynek a napos lletve az árnyékos területeit megfigyelni, ennek alapján érdemes elhelyezni a bútorokat. Vannak akik kifelezetten a napon sütkéreznének, napoznának, mások az árnyékban olvasgatnak vagy mobiloznak szívesebben.  

Ovasósarok erkélyen

Növények elhelyezésével egészen más hanglat érhető el az erkélyen akár egy mini oázist is telepíthetünk ide. 

Rattan fotel erkélyen

Íves rattan fotel

Kétszemélyes és fotelek rattanból erkélyen

A rattan más lakberendezési stílusokkal is jól használható együtt, ezt persze már a kiválasztott bútor formájával is szabályozhatjuk. 

Nádbútor erkélyen sok növénnyel

Az erélyen bátran körbe vehetjük magunkat színes párnákkal, takarókka, kiegészítőkkel, ami majd a kényemünket és a kikapcsolódásunkat fogják szolgálni. 

Rafia szőnyeg és rattan fotel

Csodás erkély berendezés

Elegáns olvasófotel kék párnával

Ha az eleganciára szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni, akkor egyedi készítésű minőségi anyagokból varrt párnákkal fokozhatjuk a látványt. 

Fonott fotel lábzsámolyokkal

A puritánabb kialakítás is lehet szép, a lábzsámolyok ilyenkor kellemes alátámasztást adhatnaka lábnak. 

Szélfogó nádszövet erkélyre

Van aki szeret nézelődni az erklyről, mások viszont pont, hogy szeretnék magukat eltakarni. Erre lehet jó megoldás a szélfogó nádszövet, ami még stílusúban is jól mutat a szintén rokon náddal a rattannal. 

Árnyékos erkély kialakítása

Szűk de kényemes erkély

Időjárásálló szőnyeg erkélyre

Teljesen nyitott erklyeken, ha túl erősnek tartjuk a nap fényét, akkor napvitolra kialakításával vagy napernyő felállításával végkezhetünk a bántó sugarak ellen. 

Romantikus erkély berendezés

Erkély grillezővel és fotelekkel

Ha szeretünk a szabadban étkezni, akkor úgy válasszunk bútort, hogy az étkezés is kényelmes legyen egy ember esetén is. 

Helytakarékos függőfotel

A lényeg, hogy ha van egy felújításra érdemes erklyünk, amit eddig csak felesleges holmik tárolására használtunk, itt az idő váltani! Értékes négyzetmétereket alakíthatzunk ki magunknak, amit biztos, hogy nem fogunk megbánni.