Inspirációk erkély berendezéséhez

Ha van erkélyünk és eddig még nem használtuk ki minden egyes négyzetcentiméterét, akkor most itt az ideje, hogy felfedezzük a lehetőségeket. Az erkélyt sok esetben a felesleges holmik tárolására használjuk, pedig egy teljesen új életteret varázsolhatunk ide, miközben a szabad levegőn vagyunk. Az erkély méreténél fogva némileg behatárolja a lehetőségeinket de egy alapos tervezés után semmi sem fog kimaradni a kívánságlistánkról. 

Sárga összecsukható kerti bútor

Érdemes először az erkély tájolását megvizsgálnunk. Mikor süt ide a nap, mikor árnyékosabb, mikor érdemes ide kiülnünk a laptopunkkal vagy a home office bázisunkat ide áthelyezni. Ha nagyobb felújítási munkákra, esetleg burkolatcserére még nem szánjuk rá magunkat, akkor mérjük fel mennyi bútorra lehet szükségünk. Nagyon pici erkélyek esetében mindössze egy széket tudunk csak kitenni. Fontos szempont, hogy ez a szék kényelmes legyen, hogy tudjunk benne pihenni, olvasgatni, vagy kávézni. Nagyobb alapterület esetén már kisebb garnitúrában is gondolkodhatunk 2-3 összecsukható székkel és egy kis asztallal. A székek ülőfelületeihez vastagabb ülőpárnákat válasszunk! Fontos, hogy a bútorok is időjárásállóak legyenek, bírják a napsütést, az UV sugárzást, a párát és akár a viharos erejű esőt is. 

Erkély berendezés tippek

Home office az erkélyen

Rendezd be az erkélyed

A dekorációval csodákat tehetünk. Amitől szerethető lesz ez a hely, az a színes kiegészítők egysége. Ezekből használjunk bátran! Válasszunk díszpárnákat, tárolódobozokban tarthatunk vékony puha takarókat és használhatunk akár teljesen vízálló kültéri szőnyeget is. A növények széles skáláját vonultathatjuk fel a dísznövényektől kezdve a fűszernövényekig. A klasszikus kaspós, virágládás kialakítás helyett választhatjuk a polcos fali elrendezést vagy az erkély mennyezetéről függesztett változatokat is. 

Cserepes növények az erkélyen

A dekoráció elmaradhatatlan része a megfelelő világítás megtervezése. Kedveltek a mécsesek és a gyertyák, de nagyon mutatósak a fémkeretes lámpások modern és klasszikus változatai. Amik a legtöbb szépen berendezett erkélyen feltűnnek, azok a ledes gömb füzérek színes és egyszínű változatai. Ezek fényerejüknél fogva inkább dekorációs szerepet kapnak de nagyon hangulatossá tudják tenni a legkisebb erkélyeket is. 

A jó idő és a tavasz közeledtével kezdd el a tervezést! A ShopAlike.hu segít abban, hogy minden kiegészítőt és berendezési tárgyat beszerezhess. Böngéssz az újdonságok között, egyeztesd a színeket és a végeredmény nem marad el. 

Balkon modern berendezéssel

Tetőterasz trendi berendezéssel