A három nagy teljesítményű Easy Store modellt leginkább a könnyű és kényelmes kábelhasználat és a gőzöléshez szükséges víztartály egyszerű megtöltése különbözteti meg a többi vasalótól.  Ezek az okos megoldások nemcsak a használatot, de a tárolást is ésszerűbbé teszik.

Mit szépítsünk, a vasalás nem tartozik a legkedveltebb háztartási munkák közé, manapság a textilválasztással gyakran igyekszünk is megszabadulni tőle. A természetes anyagok reneszánsza és egy-két ellentmondást nem tűrő ruhadarab, mint a férfiingek, ágyneműk, ünnepi blúzok, azonban mégis lehetetlenné teszik, hogy teljesen felhagyjunk vele. A teljes igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy vannak olyanok, akiket kifejezetten kikapcsol ez a munka, remekül tudnak mellette tévézni vagy zenét hallgatni.

Russel Hobbs Easy Store vasaló

A többséget azonban mégis inkább untatja. Bosszantó tud lenni az ide-oda tekeredő kábel, amibe a ruha vagy az ember keze minduntalan beleakad. Ugyanez vonatkozik a gőzöléshez szükséges víztartály megtöltésére is, főleg ha a készülékhez tartozó tölcsérnek már rég nyoma veszett. A Russell Hobbs kutatása alapján legalábbis ezt a két elemet jelölték meg a fogyasztók a legidegtépőbbnek. És ez a két dolog nemcsak vasalás közben zavarja őket, hanem a tárolásnál is.

A kutatás alapján tehát egyértelmű volt, hogy a kábelelhelyezésen és a víztartály feltöltésén kell változtatni ahhoz, hogy a fogyasztók elégedettek legyenek az új generációs vasalókkal. Ezen a két ponton lettek tehát praktikusabbak a Russell Hobbs új Easy Store vasalói. A termékcsaládba tartozó három modell tavasztól a hazai üzletekben is kapható lesz.

Állandóan beleakadok a vasalózsinórba vs. Easy Store Wrap & Clip Cord vasaló

Azonkívül, hogy egy modern vasaló minden tulajdonságával rendelkezik ez a készülék (szárazon vasalás, gőzölés, gőzlöket vagy folyamatos gőz, vízpermet funkció,rozsdamentes acél vasalótalp, csöpögés gátló funkció, függőleges gőzölés, öntisztító funkció és jelzőfény) ennek a modellnek a jellegzetessége az, hogy 2 m-es kábele a talpra szorosan feltekerhető és teljesen vagy használatban a kívánt helyen csipesszel rögzíthető.

Russel Hobbs Easy Store talpára állítható vasaló

Összegubancolódott kábel vs. Easy Store Plug and Wind Cord vasaló

A felmérésből kiderült, hogy a fogyasztók 65%-át rendkívül zavarja az összekuszálódott vasalózsinór. Ennél a készüléknél különösen a könnyű tárolást tartották szem előtt a tervezők a vasaló végébe süllyesztett kábelcsatlakozási lehetőség kialakításával. Vasalás után a vezeték kihúzható, és mind a készülék, mind pedig a kábel megfelelően és helytakarékosan tárolható.

Russel Hobbs Easy Store praktikus vasaló

Easy Store vasaló vezeték rögzítővel

Easy Store vasaló talp csatlakozóval

Mellé öntött víz, bosszúság vs. Easy Store Pour & Store Funnel vasaló

Régebben külön kellett figyelni arra, hogy a nagyon gyűrött textíliák, ágyneműk kissé nedvesek legyenek, mert így könnyebben lehetett kivasalni őket. A „belocsolást” ma már kiváltja a gőzölő funkció, ami nélkül korszerű vasaló nem képzelhető el. Amikor azonban a gőzöléshez vizet töltünk a vasalóba, az gyakran melléfolyik, főleg, ha a gyárilag hozzájáró tölcsért rég elvesztettük, és oda nem illő pohárral próbálkozunk. A tárolásnál is külön probléma a kis műanyagpohár, ami ha egyszer elkeveredik a vasaló mellől, biztosan nem kerül elő akkor, amikor épp kéne. Pedig a megoldás pofonegyszerű, az Easy Store Pour & Store Funnel vasalókon kivehető tölcsér van. A kis tartályt így egyszerű megtölteni, ugyanakkor, miután használat után a készülékben marad, sem külön tárolást nem igényel, sem elveszíteni nem lehet.

Easy Store vasaló tölcsér a vízfeltöltéshez gőzöléshez

Russel Hobbs vasaló vízfeltöltés gőzöléshez

A Russell Hobbs

A Russell Hobbs márkát két brit fejlesztőmérnök, Bill Russell és Peter Hobbs alapította meg saját tervezésű, melegen tartó funkciójú kávéfőzőjükkel 1952-ben. Aztán a vízforraló következett, és hamarosan az egész háztartási kisgép-palettával piacra léptek. A Russell Hobbs termékek jó minőségűek, modernek és innovatívak, egyszerűen kellemesebbé teszik a mindennapokat. Az első korty reggeli kávé, a frissen vasalt ing illata vagy egy családi körben elköltött vacsora az élet apró, de annál fontosabb örömei, amelyekhez a Russell Hobbs készülékek is hozzájárulnak. 2010 novembere óta a márkát világszerte a Spectrum Brands Group forgalmazza.