Néhány kiegészítő segítségével pedig tovább tágíthatjuk a telefonok nyújtotta lehetőségeket.  Ma már szinte mindenkinek van okostelefonja, ami önmagában is forradalmi innovációt jelent azzal, hogy számos különböző funkciót egyesít magában. Köztük sok olyat, amelyek korábban csak külön készülékként léteztek (például fényképezőgép, kamera, rádió, telefon, számítógép stb.) Az okostelefon révén elérhető lehetőségek és funkciók azonban tovább bővíthetőek a hozzá kapcsolható kiegészítők segítségével. 

Bluetooth-hangszóró

Bluetooth-hangszóróBluetooth 3W hangszóró Nillkin PlayVox S1 mikrofonnal és Huawei AM08 Little Swan 1,8W Bluetooth-hangszóró mikrofonnal - Fotók: Etuo.hu

Az okostelefonokat egyre többet használjuk zenehallgatásra, saját hangszóróik azonban általában nem elég erősek ehhez. Amellett, hogy a hangerő gyenge, általában a hangminőség sem az igazi. Ezért érdemes külső hangszórót igénybe venni a zenehallgatáshoz. A Bluetooth-technológia nagy előnye, hogy nincs szükség vezetékekre a jel-, illetve hangtovábbításhoz. További előny, hogy a telefonnal akár 10 méterre, vagy még messzebbre is eltávolodhatsz a hangszórótól, ami nagy szabadságot biztosít. A Bluetooth-hangszórók egy része ráadásul vízálló, így akár a fürdőszobában is hallgathatod a kedvenc számaidat. 

Hangszóró

Kicsi hangszóró

Hordozható hangszóró

Bluetooth-fülhallgató

Wireless füles
Awei T85-ös Bluetooth-fülhallgató

A másik lehetőség a telefonos zenehallgatásra vezeték nélkül a Bluetooth-fülhallgató. A hagyományos fülhallgatók nagy hátránya az állandóan összegubancolódó zsinór, amit sokszor nehézkes és hosszadalmas kibogozni. A Bluetooth-fülhallgatóval nem csak ezt tudod elkerülni, de ugyanúgy eltávolodhatsz a telefonodtól, ahogyan a Bluetooth-hangszóró esetében is. A legmodernebb vezeték nélküli fülhallgatók pedig akár két telefonnal is párosíthatók (például a munkahelyi és az otthoni készülékkel). Nagy kapacitású akkumulátoraik pedig lehetővé teszik a hosszú üzemidőt. Ráadásul a fülhallgató dokkolója power bankként is funkcionálhat, mint például az Awei T85-ös modell esetében, amelynél a dokkoló egy 1800 mAh-es power bank. 

Vezeték nélküli töltő

Vezeték nélküli töltő

Nillkin Wireless Magis Disc III indukciós telefontöltőNillkin Wireless Magis Disc III indukciós telefontöltő

A felső kategóriás telefonok körében már egyáltalán nem szokatlan a vezeték nélküli töltés funkció. A gyári töltő azonban meghibásodhat, ilyenkor vásárolhatunk más típusú, az adott telefonnal kompatibilis indukciós töltőt. Ez akkor is jó megoldás lehet, ha a szoba, illetve a berendezés hangulatához, stílusához jobban illeszkedő vezeték nélküli töltőt szeretnénk beszerezni. 

Nillkin Wireless Magis Disc

A Nillkin Wireless Magis Disc III például egy univerzális vezeték nélküli töltő, ami kompatibilis mindegyik, a Qi vezeték nélküli töltést támogató telefonnal. A króm-alumínium készülék megjelenése egyedi, szintetikus bőrfelületének köszönhetően rendkívül különleges. Designja nem hivalkodó, mégis a lakás bármelyik helyiségét feldobja. A Nillkin prémium kivitelezéssel finomítja azt, amiről azt hihetnénk, hogy már nem fokozható tovább. 

A Nillkin töltőjének ugyanakkor nem csak a megjelenése látványos, a teljesítménye is magáért beszél, főleg viszonylag kis méretéhez képest. Gyorstöltő funkciójának köszönhetően a legmodernebb okostelefonokat rövid idő alatt feltölti. A Magic Disk lapjának alsó részén egy világító LED fénycsík jelzi a csatlakoztatott mobiltelefon töltöttségének szintjét. 

A Bluetooth-hangszórók és fülhallgatók beszerzése

Vásárlás előtt érdemes nyitott szemmel tájékozódni, és megfelelő minőségű kiegészítőket beszerezni. A legjobb olyan helyről vásárolni, ahol ellenőrzött, kiváló minőségű termékek széles választékát kínálják. Online vásárlás esetén pedig nyugodt lehetsz a garancia felől, és az ügyfélszolgálatot is biztosan eléred, több csatornán is. 

Ha ilyen üzletet keresel, látogass el az Etuo.hu-ra, amely a telefonos kiegészítők egyik legnagyobb internetes szakáruháza. Rendkívül széles választékban kínál telefonos kiegészítőket, köztük kiváló minőségű Bluetooth-hangszórókat és vezeték nélküli fülhallgatókat.