Mosógép

Nem nehéz kitalálni, hogy a kombinált mosó-szárítógép egyszerre képes ellátni egy mosógép és egy szárítógép funkcióját az otthonokban. Ebből a komplexitásból adódóan sok előnye van egy ilyen eszköznek, ráadásul az Alza webáruházában minőségi kínálatból lehet válogatni.

Egyszerűbb használat

A legtöbbször akkor választják a kombinált mosó-szárítógépet, amikor helyet kell spórolni. Értelemszerűen ahhoz, hogy a két folyamatot külön eszközök hajtsák végre, dupla annyi helyre van szükség, hiszen a mosógép és a szárítógép mérete nagyjából megegyezik. Népszerű megoldás, hogy ezeket egymásra pakolják a praktikusabb helykihasználás miatt, ám ez egyrészt nem feltétlenül néz ki jól, másrészt nem lehet minden otthonban megvalósítani. Ha pedig kicsi a lakás, egyetlen gép fér el egy fürdőben, konyhában, de mindkét funkciót szeretnénk gépiesítetten intézni, a mosó-szárítógép jelenti a megoldást.

A folyamat is egyszerűsödik. Ha két gépet használunk, előbb be kell pakolni a szennyest a mosógépbe, majd kivenni a tiszta ruhát, amit át kell pakolni a szárítóba, majd onnan is kiszedni, ha lejárt a beállított program. Ehhez fizikai jelenlétre van szükség, személyesen kell átrakni a ruhákat, nincs olyan applikáció, amely ezt elvégzi helyettünk. A kombinált mosó-szárítógépnél más a helyzet: a szennyest kell betenni, majd a tiszta, száraz ruhát lehet kivenni, azaz több lépcsőfokot is átugorhatunk.

Részmunkaidős foglalkoztatás

Szintén fontos, hogy egy szárítógép „részmunkaidős” eszköz a háztartások jelentős részében. Ez azt jelenti, hogy tavasszal, nyáron sok háziasszony szeret a szabad levegőn teregetni, ezzel egyrészt áramot spórol, másrészt kellemes időt tölthet el a levegőn, harmadrészt pedig a ruhák is más hatást keltenek, ha a napsütés következtében száradnak. Ennél fogva elképzelhető, hogy egy szárítógép csak az év egyik felében hasznos eszköz, a többiben csupán foglalja a helyet. Ilyenkor jól jön egy kombinált mosó-szárítógép, amelyet lehet csakis mosásra használni, a benne lévő szárítókapacitást pedig elég a hidegebb időben igénybe venni.

Ráadásul egy kombinált eszköz ára kedvezőbb, mintha külön vennénk meg a mosógépet és a szárítógépet, azaz kisebb beruházással is kiváltható a két folyamat.

A fotó forrása: Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com