Modern konyhabútor, bútorszerelés

A vásárlási láz pedig nem csökken, a megbízható szakemberek pedig a hét minden napján dolgoznak, hogy az óriási igényt kiszolgálják. A lakásvásárlási kedv és a különböző lakásfelújítási kedvezményeknek köszönhetően rengeteg dolga van a szakembereknek, többek között a bútorszerelőknek is. Aki az utolsó pillanatban döbben rá, hogy még nincs, aki összeszerelje az új konyháját, sok hét várakozási időbe futhat bele, ha megbízható szakemberrel akarja összeszereltetni termékeit.

Az év végével sem várható csökkenés az érdeklődésekben

Kíváncsiak voltunk, hogy egy tényleges szakember mit tapasztal, csak külső szemmel tűnik soknak a várakozási idő vagy valóban időben észbe kell kapni ahhoz, hogy legyen, aki segíteni tud nekünk a szerelésben.

„A nyári „uborkaszezon” elképesztő erős volt, júniustól augusztusig meg sem álltunk, szinte minden napra jutott egy kisebb-nagyobb szerelés. Az év végéhez közeledve sem számítunk csökkenésre, hiszen az általánosságban növekvő vásárlási láz a bútor vásárlásra is hatással van, főként a budapesti bútorszerelők nem unatkoznak ilyenkor.” – nyilatkozta Csonka Balázs, a butorszerelom.hu vezetője.

Ahogy tehát a szakember is nyilatkozott, szinte minden bizonnyal az év végéhez közeledve is folytatódik az építési láz, így érdemes lehet akár 2-3 héttel hamarabb elkezdenünk szakembert keresni.

Asztalost vagy bútorszerelőt hívjak?

A két szakma közti nagy különbség, hogy az asztalosok főként egyedi bútorok építésével foglalkoznak, és azokat szerelik össze a vásárlóknak. Természetesen ők is össze tudnak szerelni nekünk például egy IKEA konyhabútort, de nekik nem ez a fő tevékenységük. A bútorszerelők bármilyen típusú terméket összeszerelnek általánosságban, lehet az IKEA, JYSK, Praktiker vagy bármilyen más márka termékei, kézügyességüknek egyik sem okoz akadályt még a sokszor szegényes szerelési útmutató ellenére sem.