A 21. század szélsebes technológiai fejlődést produkál. Az elmúlt években felgyorsult az autonóm működtetésű kisháztartási gépek elterjedése. A Sencor ezzel összhangban új szintre emeli az automatizációt és a csúcstechnológiás robotporszívók után bemutatja a robot ablaktisztítót. 

„Az ablaktisztító robotok piaca dinamikusan bővülő szegmensnek számít idehaza. Egyre többen szeretnék kiélvezni azokat az előnyöket, amelyeket ezek a gépek nyújtanak”– hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

Mire való egy ilyen eszköz? Az ablaktisztító robotok megtisztítják az ablakokat és más üvegfelületeket, burkolatokat autonóm üzemmódban. Nemcsak vízszintes, hanem függőleges és ferde felületen is képesek dolgozni. Egyik legfontosabb előnyük, hogy időt és energiát takaríthatnak meg a felhasználóknak, mert így nem kell az ablaktisztítással bajlódniuk egy-egy nagyobb takarítás alkalmával. 

„Fontos megjegyezni, hogy ablaktisztító robot nem egy porszívó. Használata során ugyanúgy szükség van olyan szennyeződésoldó tisztítószerekre, mint a hagyományos ablakmosás esetén. Munka közben a robot nedves tisztítást végez, majd szárazra törli az ablakot” – hangsúlyozta a szakember. 

Üvegfelületeket tisztító robot

A Sencor SRW 6010WH Aquino 3000 Pa nyomáserősséggel tapad az ablakra. Mozgását a Sencor Smart Gyro navigációs rendszer felügyeli, amely érzékeli az ablakkereteket, vagy a keretek nélküli felületek széleit. Amíg a készülék aktív, addig a beépített, 60 ml-es kapacitású víztartályából két ultrahangos fúvóka automatikusan benedvesíti az üveget. A nedves törlést pedig két darab, mikroszövet párnácskával ellátott forgó korong végzi el. 

Sencor robot

„A Sencor újdonsága távirányítóval egyszerűen vezérelhető, de akár közvetlenül a készüléken is beállíthatók a fontosabb paraméterek. A robot ablaktisztító egyaránt használható ablakokra és a háztartásokban fellelhető üvegfelületekre” – hangsúlyozta Lucza András. Hozzátette: működtetését megkönnyíti, hogy cserélhető akkumulátorral rendelkezik, így nem kell félbeszakítani a takarítást, ha esetleg lemerülne. A Sencor új robot ablaktisztítójával tehát egyszerűen és gyorsan makulátlanul tisztává varázsolhatók az otthoni üveg- és ablakfelületek. 

Sencor ablaktiszító robot


A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.