Tervezője az Anagraphic alkotója: Farkas Anna tervezőgrafikus, aki Batisz Miklós belsőépítésszel közösen alkotta meg a lámpacsaládot. A lámpa ötletét egy egyedi, a tavalyi 2500 Watt kiállításra készített darab adta, melyen a tervező először kísérletezett a csillagképek háromdimenziós megjelenítésével. A Starry Light kollekció ebből a kísérleti modellből, közel egy éves termékfejlesztést követően született meg, és októbertől a nagyközönség számára is elérhető lesz.

DESIGN

A lámpatest különlegességét a búra geometriája és a rajta elhelyezkedő furatok kombinációja adja – utóbbiak ugyanis meghatározott rendben, a csillagok állásának megfelelően helyezkednek el a félgömbön, ezáltal a működő lámpatest az éjszakai égboltot vetíti a szoba mennyezetére és falaira. A csillagok felismerését a három színben elérhető bura belső felületére rajzolt konstellációk segítik.

Starry Light lámpa kollekció

TECHNOLÓGIA

A lámpatest másik különlegessége az a fényforrás, mely ehhez a lámpához került kifejlesztésre, és amely kettős funkciót lát el. A forradalmian új LED technológiának köszönhetően a fényforrás lefelé és felfelé különböző erősségű és irányú fényt bocsát ki, így megfelelő helyi megvilágítást biztosít, ugyanakkor ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy a furatokon keresztül a fény a mennyezetre és a falakra vetüljön.

EGYEDISÉG

A Starry Light jelenleg a két napforduló és a két napéjegyenlőség csillagtérképét ábrázoló alapváltozatban kapható, de mivel minden lámpatest egyedileg, kézzel, hazai műhelyekben készül, a búra személyre szabható. Az adott földrajzi hely és időpont ismeretében meghatározott konstellációkkal is rendelhető a lámpabúra, ezáltal a Starry Light időtálló és kifejezetten személyes ajándék lehet szeretteinknek.

Starry Light lámpa kollekció

ESEMÉNY

A Starry Light lámpacsalád a Design Héten mutatkozik be a nagyközönségnek. Az Anagraphic és az Arkhenea Showroom szervezésében szeptember 28. és október 5. között tart nyitva az a minikiállítás, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a különleges, kézzel készülő burákkal és a fényforrással (1065 Budapest, Hajós utca 25., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10–18 óráig; megnyitó: október 2., 17 óra). Programunk a Design Hét Budapest 2012 eseménysorozat hivatalos része.

Starry Light lámpa kollekció

KAPCSOLAT

www.starrylightlamps.com