Maga az elnevezés, az art deco rövidítés, a Párizsban 1925-ben megrendezett Nemzetközi Modern Művészet és Iparművészeti Kiállítás francia elnevezéséből rövidült az Arts Decoratifs, ebből lett az Art Deco.

Az art deco a szecesszió burjánzó díszítményeivel szemben a geometrikus formákat, a világos, egyszerű vonalvezetést helyezte előtérbe. Az egyszerű, letisztult formavilágú darabok azonban mind nemes anyagokból és kiváló minőségben készültek. Talán éppen ennek köszönhető időtállóságuk.

Art Deco stílus

Art Deco ház

Klasszikus art deco nappali

Már évek óta újra divatosak az art deco bútorok csakúgy, mint az art deco lámpák. Az utóbbi mindig is fontos stíluseleme volt az art deco lakberendezésében, hiszen az a fény, pompa, ragyogás, ami a stílus meghatározó eleme, szükségképpen emelte középponti szerepbe a világítótesteket. Nem szükségszerű, hogy az art deco lámpák kizárólag art deco bútorokkal berendezett enteriőrökbe kerüljenek. Sőt, a napjainkban divatos, minimál stílusban berendezett otthonoknak is tökéletes ékei lehetnek. Az art deco által kedvelt anyagok, a nemesfémek és a fa sokkal ember- és természetközelibbek, mint a műanyagok, amiből a modern design lámpák készülnek.

Modern art deco nappali és art deco lámpa

Art deco stílusú lámpa egy étteremben

Patinás Lámpa art deco függeszték

Sokan elfelejtik, hogy a lámpa az, ami öltözteti az otthont! Mert legyen bármilyen érdekes, különleges egy csempe, parketta vagy drapéria, ha azt jellegtelen tömeglámpa világítja meg, elveszíti varázsát. Az art deco igazából időtlen. Mert lehet akár modern is, minimál is, de mindenképpen kifinomult ízlést képviseli. Igazán art deco stílusú világítást az egész világon nagyon kevesen gyártanak. Régi, eredeti darabokat, pedig nagyon nehéz összeválogatni, hogy minden helyiségbe megtaláljuk a megfelelőt, arról nem is beszélve, ez akár évekig is eltarthat, és az eredeti daraboknak igencsak borsos az ára!

Egyedi gyártású magyar art deco lámpa hand made hungarian art deco lamp

Art Deco sítlusban - Patinás Lámpák

Art deco lámpák a Patinás Lámpától

Art deco lámpák a Patinás Lámpától

Art deco lámpák a Patinás Lámpától

Art deco lámpák a Patinás Lámpától

Art deco lámpák a Patinás Lámpától

Hazánk büszkélkedhet a világon a legnagyobb választékot gyártó céggel. Több mint harminc éve foglalkoznak lámpák készítésével, erre utal nevük is: Patinás Lámpa. A gyártás ugyanúgy történik, mint száz évvel ezelőtt, kézzel aprólékosan megmunkálva, tiszta rézből, kristályok és üvegek felhasználásával. 700 termékükből 300 art deco és bauhaus stílusban készült. A Patinásnál bármilyen irányzat szerint berendezett otthonhoz készítenek lámpákat, akár meglévő modellből egyedi méretben.

A választékról és termékeik minőségéről meggyőződhetnek ha felkeresik bemutatótermüket.

Patinás Lámpa Kft.

Web: www.patinas-lighting.com
Cím: 1062 Budapest, Bajza u. 62. Térképen
Telefon: 06 1 312 6232
Mobil: +36 20 239 2909

Patinás Lámpa Budapest