Barokk szoba barokk bútor és lámpa

Barokk klaszikus lámpa a Patinás Lámpától
A barokk térhódítása Magyarországon a XVI-XVIII. századra tehető, azonban mindmáig jelen van életünkben pompás épületekben, amelyeket Győrött, Veszprémben, vagy akár a budai Várban csodálhatunk meg. A stílusra jellemző gazdag motívumvilág, túlburjánzó díszítés, amit csak aprólékos kézimunkával lehetett előállítani, különösen értékessé teszi az ilyen stílusú bútordarabokat vagy akár lámpákat, csillárokat.

A barokk és a neobarokk stílusra jellemző a részletgazdagság, növény- és állatmotívumok gyakori használata, a végtelenségig cizellált felületek. Ezek alapján jogosan gondolhatják sokan, hogy ilyen bútorokat és lámpákat szigorúan csak olyan térben szabad elhelyezni, amelyben a falak festésétől, tapétázásától, a bútorok formájáig és kárpitozásáig minden azonos stílusjegyeket mutat. Valóban, így is lehet egy otthont berendezni, bár meglehetősen költséges. Sokkal izgalmasabb, ha nem a mindenáron való egységességet tekintjük alapelvnek.

Gazdagon díszített barokk lámpa

Gazdagon díszített barokk lámpa részlet

 

Karos klasszikus lámpa

Barokk Patinás falikarok

Barokk mennyezeti lámpa

Barokk lámpák lámpaernyővel

Pécs klasszikus Patinás lámpacsalád

Modern lakberendezés barokk lámpával

Lehet másként is! Már évek óta divat a fehér és valószínűleg még jó ideig az marad, lévén a legtisztább szín. Képzeljenek el egy nagyon divatos otthont, amit a fehér ural. Letisztult, elegáns. Fehér márványpadló, hófehér ajtók, krómozott, de díszes kilincsekkel. Majd helyezzenek el gondolatban egy fehér, szögletes asztalt a helyiség közepére. Csupa funkcionalitás, semmi stílus! Cseréljék ki a darabot egy antik, faragott asztalra indamintákkal és fessék le ezüstre! Ettől az egyetlen bútordarabtól lesz otthona stílusos és különleges.

Hasonló a helyzet a lámpákkal is. Ha csak spotlámpákat használunk, akkor nem lesz semmi, ami feldobná és elegánssá tenné a helyiséget. Nem elég teleszórni a mennyezetet apró, jellegtelen fényforrásokkal. Kell egy díszes falikar, egy lenyűgöző központi csillár egészen közel a mennyezethez. És mindez akár ezüstös színben, hogy még különlegesebb legyen.

Új gyártású barokk lámpa ezüst

Új gyártású barokk lámpa ezüst falikar

A rusztikus-klasszikus lámpákból a leggazdagabb választékot - több mint 250 féle darabot - a Patinás Lámpánál találhat. Bemutatótermükben mindezt megtekintheti, sőt akár az Önnek tetsző darabot kézbe veheti. Érzékelheti a részletek gazdagságát, a kidolgozás finomságát. Átérezheti azt, hogy ezek a darabok nemcsak a múlt üzenetét hordozzák, hanem olyan minőségben készülnek, hogy akár több generáción át szolgálhatják felhasználójukat.

A választékról és termékeik minőségéről meggyőződhetnek ha felkeresik bemutatótermüket.

Patinás Lámpa Kft.

Web: www.patinas-lighting.com

Cím: 1062 Budapest, Bajza u. 62. Térképen
Telefon: 06 1 312 6232
Mobil: +36 20 239 2909

Patinás Lámpa Budapest