Esprit home szőnyegkollekció

Lehet szeretni vagy sem, de a télnek is megvan a maga varázsa, hiszen a szállingózó hópelyhek szépségét, a bágyadt napfény és a korai sötétedés kontrasztját, a kinti hideg után a lakás melegének örömét ez az évszak ajándékozza nekünk. Mintegy kompenzálva a tél ridegségét, ilyenkor különösen fontossá válik otthonunk kényelme, puhasága, amelyet egy jól választott szőnyeggel fokozhatunk.

A téli összeállítás különböző darabjain a letisztult klasszikus, romantikus és egzotikus mintázatok jelennek meg elsősorban, a pasztell árnyalatok egy csipetnyi ragyogással fűszerezettek, a tél komorságát a világos pink, szürke, lila árnyalatokkal ellensúlyozva.

Esprit home szőnyegkollekció

Esprit home szőnyegkollekció

Esprit home szőnyegkollekció mintás

Esprit home szőnyegkollekció parkettára

A kollekció Mysteria szőnyege egy igazi jolly joker, fehér alapon, romantikus, világosszürke mintáival többféle stílusú berendezés ideális kísérője lehet. Az egzotikus motívumokkal készült Paisley Style és It Piece, a lila és szürke árnyalatait keverő, hangsúlyosabb megjelenésű szőnyegek kiválóan alkalmasak egy nappali fókuszpontjának kiemelésére, de jól mutatnak akár a hálószoba karakteresebb elemeként is.

Esprit home szőnyegkollekció egyszínű

Esprit home szőnyegkollekció egyszínű

Az „éjjeli virágokat” a Nocturnal Flowers fekete, fehér és rózsaszín színkombinációban hozza otthonunkba, egyedi, modern, igazán markáns megjelenésével. A téli kollekció a divatos szürke árnyalatokból kínál talán a legtöbb változatot: a kézzel szőtt, strukturált motívumokkal operáló Dune, a selymes puhaságával hódító Whistling Sand, a juta és gyapjú keverékből készült Gobi, a játékos rácsozású Wanda, vagy a szürke-fehér színnel melírozott Knob bármelyikét szívesen látnánk viszont bármely lakótérben.

Esprit home szőnyegkollekció világos egyszínű

Teljes Esprit szőnyeg választék »

Hogyan válasszunk szőnyeget?
A megfelelő szőnyeg kiválasztásakor érdemes néhány dolgot végiggondolni, hiszen a szőnyeg nem csak funkciójában, hanem küllemében, stílusában is befolyásolja a komfortérzetünket. A legfontosabb talán az, hogy a szőnyeget mindig a bútorhoz válasszuk, és soha ne fordítva. A méret tekintetében nemcsak a szoba nagyságát kell figyelembe venni, hanem az adott lakótérben a bútorok elhelyezését is.

Így például a nappaliban célszerű, ha a szőnyeg legalább a kanapé vagy ülőgarnitúra első lábai alatt van, vagy teljesen alatta, így rendszerezettebb és kényelmesebb összhatást kapunk. Több szőnyeget csak akkor tegyünk le, ha a nagyobb térben elkülönített bútorcsoportok elhelyezésére van lehetőségünk, amennyiben az ülőgarnitúra, fotel, dohányzóasztal együttese mellett például olvasósarok is van a szobában. 

Ha megoldható, a szőnyeg mellett 45 cm szabad padlófelület maradjon, kisebb nappalikban ez lehet 20 cm is. A hálószoba esetében is érdemes hasonlóan gondolkodni, az ágyunknál legalább 45 cm-rel legyen nagyobb, ha kisebb ennél, akkor jelentőségét veszti, bármilyen stílusos, pihe-puha szőnyeggel leptük meg magunkat. Az ebédlőasztal alá helyezve optimális, ha az asztal szélétől mérve kb. 60 cm-rel fut körbe a szőnyeg, így az étkezőszékek lábai is kényelmesen elférnek rajta. Míg a közlekedők, bejáratok padlójának nagy részén lefektetett, strapabíró szőnyeg nem csak feldobja, biztonságosabbá is teszi e tereket.

AZ Bútor webáruház

www.butor-szonyeg.hu

Telefon: +36 30 799 9038 (hétköznap, 9-16 között)