Főleg akkor, ha stílusban a modern, letisztult formákat kedveljük. Egy jól kiválasztott modern kanapé, a hozzá illő egyszínű szőnyeggel teljesen új életet vihet lakásába. Olvasson tovább, hogy megismerje a legújabb trendeket, amelyek segítséget adhatnak a vásárláshoz.

Szőnyeg és kanapé

Mind a szőnyeg, mind a kanapé olyan karakteres része a nappalinak, ami befolyásolja otthonunk megítélését. Egy harmonikus elrendezés, vagy egy bohókás színkavalkád nagyban utalhat személyiségünkre, amit visszatükröz lakásunk. Egy biztos! Csak önmagunknak feleljünk meg és alakítsuk ki azt a belső világot, amiben jól érezzük magunkat. Ezt pedig a kellőképpen megválasztott kanapé és/vagy szőnyeg, csak még inkább megerősíti.

Egyszínű szőnyeg? Miért ne!

A lakberendezési lapokban és az internetes oldalakon visszaköszönő harsány színek nem biztos, hogy a legjobb döntés azok számára, akik a simább, egyszerű színeket szeretik. A megszokott arany és bézs árnyalatokat felváltotta  a szürke, a szürkés és kő árnyalatok. Ezeket ellensúlyozzák a tapétákon megjelenő erős színek annak érdekében, hogy hangsúlyt adjanak a helyiségnek és fókuszpontot teremtsenek. A szilva szintén népszerű színséma. A nappali egy lakásban mindig központi szerepet tölt be, így az itt található lakberendezési tárgyak (pl.: kanapék) és kiegészítők – ilyen a szőnyeg is – nagyban befolyásolhatják otthona arculatát.

Natúr színű szőnyegek

A fő irányvonal továbbra is a semleges és lágy föld színek, amiket erősebb tónusú kiegészítőkkel emelnek ki (például élénk színű díszpárnák a kanapén). A Trend egyszínű szőnyeg ideális választás azok számára, akik a talpuk alatt lévő puhaságot a lágy tónusokkal párosítják össze. Több színben és méretben is kapható, így bárki megtalálhatja a megfelelőt. A szőnyeg 100% - ban polipropilénből készült a hátoldala pedig juta. Könnyen tisztán tartható, antiallergén, és ami a legjobb, hogy padlófűtéses nappaliban is használható. A 60x110 cm-es kivitel a hazai internetes boltokban már 5590 Ft-ért megvásárolható, míg a 200x290 cm-es méret 46 ezer forintba kerül.

A kanapé feldobja nappaliját

Az otthon szíve a konyha, addig a nappali a kikapcsolódás, a nyugalom „szigete”. A hangulatos filmes estéktől a családi játéknapokig ez egy olyan szoba, ami sok célt szolgál és visszatükrözi a család stílusát. Az itt található bútorok, tárgyak és kiegészítők mind a kényelmet és a pihenést szolgálják.

Egyszínű szőnyeg a nappaliba

Egy újszerű kanapé szintén jól mutat ebben a komplex egészben. A Modella és Roma kanapék is ezt a célt szolgálják. Egyszerű vonalvezetésük, a legújabb design-nal párosul, így bármelyik nappaliban megfelelő lehet. A többféle színválasztéknak köszönhetően bátran lehet játszani a különböző párosításokkal. Kaphatóak 2, illetve 3 személyes kivitelben, valamint ágyneműtartós formában is. A kész bútor ideális lesz bármilyen szobában, legyen az összecsukott, vagy kihúzható állapotban, az biztos, hogy maximális kényelmet biztosít a lakásban.

Aktuális design a raklap kanapé

Ha valami igazán egyedit szeretnénk otthonunkban, bátran elgondolkozhatunk egy raklapbútoron is, ami nemcsak a kertben mutathat jól, hanem a nappaliban is. Nincs annál nagyobb büszkeség, mint amikor egy saját kezűleg készített bútor a központi elem a lakásunkban. A kanapét magunk is könnyen megtervezhetjük, elkészíthetjük és a hozzá való kényelmes párnaszetteket pedig pár kattintással beszerezhetjük kedvenc internetes oldalunkról. A párnák vízállóak és porlepergető felülettel rendelkeznek, így könnyen tisztán tarthatóak. Erős szövetből készültek ezáltal bírják az intenzív igénybevételt, mindemellett a fény és nedvesség sem roncsolja az anyagát.

Vásárlás előtt vegyük figyelembe a párnák méretét, formáját, mert a leendő „DIY” (Do it yourself – „csináld magad”) kanapét ehhez kell majd elkészíteni.