Formáit és vonalait mindezt a modern kori lehetőségekkel és technikákkal párosítva, hogy végül egy harmonikus és szép kertet kaphassunk. Mint mindig, most is figyeltünk a meglévő növények megmentésére és a későbbi visszatelepítésükre is. A kerti utat és burkolatot a Frühwald Kft. által gyártott florenz füst-antik térkő felhasználásával alakítottuk ki, ami jól illik a ház színéhez és a már meglévő burkolathoz is. Egy alumínium öntvény kerti kút is került a kertünkbe, lecserélve ezzel a régi csapot.

A bejárat felé közeledve eljutunk a lépcsőhöz, ami mellé fűszernövényekből készített növénycsoport került, kakukkfű, rozmaring, levendula, zsálya és egy kis erika is, ami persze nem tartozik a fűszernövények közé. A bejárattal szemben egy szép kerti mázas kerámia növénytartó fogad minket, benne margitvirággal.

Továbbhaladva a bejárattól következik a kerti pergolánk, melyet a házon is megtalálható motívumokkal díszítettünk, hogy ezzel is illeszkedjen az udvarunk hangulatához. A pergola alatt kellemes környezetben fogyaszthatjuk el reggelinket, de alkalmas nyáriesti hangulatos beszélgetésekhez, vacsorákhoz, borozgatásokhoz is.

Írta: Spiegel Ákos - Fotó: Radácsi Péter

www.s-d.hu