Ha a képeken látható romantikus, mondhatni tömény mediterrán hangulatot szeretnénk a kertünkben, vagy a teraszon, az ülőgarnitúra körül elérni, feltétlenül be kell tartani néhány szabályt. A műanyagokat teljes mértékben likvidálnunk kell, még apró kiegészítőkben sem lehet jelen. A tradicionális bútortípus, a kovácsoltvas székek  asztalok és szervizkiegészítők ami lehet antikolt felületű, vagy egyszínű. Bátran fessük világos, vagy élénk színekre a fémet ha a feketét unalmasnak tartjuk.

A terítés egyik főszereplője a terítő, mely nagy felületen jelenik meg. A vászon összetétele természetes legyen, len, vagy tiszta pamut, anyagában mintás vagy diszkrét növényi, vagy természeti motívumokkal nyomott. A terítékek összeválogatásában részesítsük előnybe a porcelánt, az üvegkancsókat, a textilszalvétát és a bort is töltsük át egy átlátszó üvegpalackba, így szolgáljuk fel.

Az este főszereplői a lámpások a mécsestartók és a gyertyák. Mécsest szinte mindenbe tehetünk, lámpásokba, úsztathatjuk egy vízzel teli kerámiatálban, vagy éppen egy díszes fém madárkalitkába. Nagyobb gyertyákat helyezzünk a fűbe, vagy közlekedő útvonalak szélére, a lényeg, hogy minél több van belőlük annál látványosabb lesz az összhatás.

Mediterrán kert kis tóval

Nővények és fűszernövények dekoráció

Kerti növények

Kerti asztal dekoráció

Kerti asztal dekoráció virágcsokorral

Összecsukható kerti garnitúra

Hangulatos mediterrán kert

Gyertya dekoráció

Kovácsoltvas kerti székek

Mácsestartó fém lámpás

Lámpadekoráció mediterrán kertben

Pergola alatti ülőgarnitúra lámpásokkal

Mediterrán dekoráció mécses borostyánlevél

Mécsestartók kerti dekoráció

Mediterrán rusztikus kert