Télen is legyen a kerted színes, hiszen ebben a borongós, szürke időszakban talán még nagyobb örömforrást jelent egy élénk színű növény látványa. Bár ültetni nem tudsz, viszont kerted téli arcát most figyelheted és tervezheted meg. Ha túl kopár, töltsd meg színekkel. Különös figyelmet szentelj azokra a kertrészekre, amikre az ablakból rálátsz, hiszen ezekben a hideg időkben inkább bentről szemlélgetjük a természetet. A téli színeket a következő növények fogják elhozni neked:

Színes vesszők

A somok piros, sárga, narancsvörös és lila színű vesszőikkel hívják fel magukra a figyelmet.

A som vörös vesszője

Illatos virágok

Hihetetlennek tűnik, de vannak növények, amik ilyenkor is virágoznak. Az illatos tündérfa sárga virágai ráadásul illatoznak is. A téli jázmin és a kikeleti bangita tél végén ajándékoz meg színes szirmaival.

Téli sárga virág

Zöld levelek

A fenyőket jól ismerjük, de a tűlevelűeken kívül sokféle örökzöld növény közül válogathatsz. A korallberkenye, a babérmeggy és a magyal bőrszerű, fényes leveleikkel vonzzák magukra a tekintetet.

Örökzöldek amik télen is zöldellnek

Színes termések

A kék, piros vagy narancs terméseikkel díszítő növények nem csak élénk színeikkel hatnak jótékonyan a közérzetedre. Még fontosabb tulajdonságuk, hogy legtöbbjük fontos táplálékforrást jelent az éhes kis madarak számára.

Táplálék a madarak számára

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu