Télen virágzó növények

A nyári hónapokban csodaszép virágokból nincs hiány. Jó kedvre derítenek és igazi esztétikai élményt nyújtanak. De a télen díszítő növények egész más hatást váltanak ki……melegséggel töltik el a szívedet! Ismerd meg azokat a növényeket, melyek akkor lehelnek életet kertedbe, mikor minden más alszik.

Illatos tündérfa
3-4 méter magasra növő, lombhullató cserje. Januártól tömegesen nyílnak virágai, melyek sárgán világítanak a szürke hónapokban, és édes illatot ontanak magukból.

Illatos tündérfa télen is virágzik

Babérboroszlán
Örökzöld, kis növésű cserje, mely mélyárnyékban is szépen fejlődik. Sárgászöld, illatos virágaival több évszakban is díszít, hiszen februártól egészen májusig virágzik.

Babérboroszlán télen is virágzik

Kikeleti bangita
Igazi tavaszköszöntő cserje, mely rózsaszín virágait februárban bontja. A virágzás akkor sem marad el, ha csupasz ágait még hó fedi.

Kikeleti bangita télen is virágzik

Fekete hunyor
Lombhullató fák árnyékába ültethető évelő. Nevét nem a virágairól kapta, hiszen azok fehérek. Enyhe teleken már decemberben is nyílhat, de jellemzően tél végén bontja ki szirmait.

Fekete hunyor télen is virágzik

Téli jázmin
Lombhullató cserje, mely díszítőértékét decembertől tavaszig nyíló élénksárga virágain kívül, ívesen lehajló ágrendszerének is köszönheti.

Téli jázmin télen is virágzik

Kerti árvácska
Ez az a növény, mely egy kertből sem hiányozhat. Ha a tél enyhe, ezek a színes kis évelők szeptembertől egészen nyár elejéig virágozhatnak.

Kerti árvácska télen is virágzik

Varázsmogyoró
2-3 méter magasságot elérő, lomhullató cserje. Igazán különleges, pókszerű virágai az év első hónapjaiban nyílnak, és citromsárgán izzanak. Léteznek olyan fajtái is, melyek narancs vagy piros színű virágokkal díszítenek. Ugye már te sem gondolod, hogy a télnek egyhangúan, szürkeségben kell eltelnie?

Varázsmogyoró télen is virágzik

 Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu