Andrást utazásaik során leginkább a mediterrán típusú kertek és a táj jellegzetes növényei inspirálták, így arra az elhatározásra jutott, hogy ezt a hangulatot a saját környezetében is megvalósítja. 2017-ben kezdődtek meg a telken a munkálatok, ahol a környékre jellemző agyagos réteggel kellett megbirkózni. A rossz vízelvezető képességű talaj egy részét el is távolították. Az új, tápanyagban gazdag földrétegbe került egy automata öntözőrendszer, ami nem csak a kertet, de a ház előtti előkertet is friss vízzel látja el.

Az L-alakú mediterrán kert legjellegzetesebb növényei a térben álló ciprusok, a kerítés melletti leylandi ciprus és a látványos, elszórtan ültetett mandulafenyők. András elmondása szerint olyan növényeket kellett összeválogatni, amik mediterrán jellegük mellett jól tűrik a téli, időnként meglehetősen hideg időjárást. A kerti növények közül természetesen nem maradhattak ki a leanderek, jukkák, cikászok, agavék, kaktuszok és persze a levendula sem. Egy különleges növény, a kínai kenderpálma még a zord hideget is meglepően jól bírta. A legújabb és sikeresnek tűnő próbálkozás egy banán csoport, ami egyre jobban érzi magát, szépen növeszti a hatalmas és terebélyes zöld leveleit.

A kert sarkában egy szintén saját tervezésű és építésű tavat találunk, a kövek a közeli bányából érkeztek. A tavirózsák nem mindennapi látványt nyújtanak nemcsak nappal, de a hangulatos esti megvilágítás fényénél is. A következő nyáron a tervek szerint már díszhalak is birtokba vehetik ezt a kellemes élőhelyet. Gratulálunk Andrásnak és bízunk benne, hogy másokat is inspirál ez a kert arra, hogy saját erő hozzáadásával, valamit alapos tervezéssel és kitartással gyönyörű kertet varázsoljanak maguknak.