Árnyas kert - Kertelünk Kft.

A kertépítők keze munkáját, a kertépítés eredményét leghangsúlyosabban az előtte-utána képpárok szemléltetik, amikor is egymás mellé tesszük a felméréskor, avagy a kivitelezés kezdeti szakaszában készült, majd az átadást követő kertrészlet fotóját. Az alábbiakban a Kertelünk Kft. által tervezett és megépített változatokat mutatjuk be. 

Romantikus pihenősarok
A kényelmes pihenőrész bárhol jól mutat a kertben, a ház körül. A mediterrán stílusú, , harmonikus, körkörösen rakott terméskő járólapok, a sziklakert kövei és a támfal is hasonló kőből épült. A pihenősarok körül finom lombú növények díszlenek és igényes megvilágítás valamint kovácsoltvas bútorok erősítik a romantikus hangulatot.

Kerti garnitúra és kerti burkolás - Kertelünk Kft.

Mediterrán ház kertjének építése
A két kép között látszik igazán, mit jelent egy szépen gondozott és alaposan megtervezett kert. A kertalakítás során az idősebb fákat meghagyták, így egy árnyékos, hangulatos kertet sikerült kialakítani. A ház ablakaiból a színes az árnyékban is díszítő nebáncsvirágból ültetett félköríves ágyások láthatók. A hangulatmegvilágítás este és kora reggel is szép fényeket varázsol a fákra és az alacsonyabb növényekre. A zöld gyep, a változatos magasságú növények és a színes egynyáriak együttese már a kert elkészülte után is egy korosabb kert látszatát kelti, ahová jó kimenni, ahol jó lenni.

Virágos kert kialakítása - Kertelünk Kft.

Villakert és medence kialakítása
A nagyobb, klasszikus épületek köré a régi angol kerteket és a kúriák körülötti zöld felületet idéző növényesítés rendkívül hatásos. A kialakított nagy méretű vizes medence és a körülötte zöldellő ápolt gyep pont annyi fényt és nyílt teret biztosít, hogy az épület homlokzata is jól érvényesül még a víztükörben is.

Kerti tó kialakítása

Lejtős kert építése
Gyakran találkozunk szintkülönbségekkel a kertekben. Ez hol kisebb, hol nagyobb mértékű. A képen egy nagy felületű lejtő növényesítése került kialakításra. A helyesen megépített teraszos rendszer a növények ápolhatóságát teszi lehetővé, illetve a növények közé szórt fakéreg az eső általi eróziót  minimálisra csökkenti. A változatos levélszínű és formájú növények vidám foltokat alkotnak a meredélyen, amit a ház teraszáról és alulról is jól lehet látni. A beültetett lejtő így lesz színes domboldal.

Lejtős kert kialakítása - Kertelünk Kft.

Lépcsők a modern-minimalista kertben
A mai modern kertekben a kevesebb több elvet a minőségi anyagfelhasználás és a zárt formájú és sűrű növekedésű növények ültetése jellemzi. Ebben a kertben a széles lépcsők szinte bordaszerűen tagolják a pázsitot és beleolvadnak a dombos felületű gyepfelületbe. A kertben a járófelületek többsége murvával szórt, és a gondosan elrendezett. Az önmagukban is díszítő növények elegáns összhangot teremtenek.

Füvesítés és murva a kertben - Kertelünk Kft.

A fenti „ilyen lett” képek, valamint további szép kertek és ötletek itt tekinthetők meg: www.kertelunk.hu/kepgaleria.html

Kertelünk Park- és Kertépítés

1106 Budapest Dorogi utca 23
Telefon: 06 (20) 345 1349

www.kertelunk.hu