Szalmabála és tök dekoráció

Őszi kültéri dekorációs ötleteket keresel a verandára vagy a teraszra, esetleg a balkonra? Az idei ősz kegyes hozzánk és a jó időnek köszönhetően még most sem késő beszerezni néhány dísztököt a kültéri dekorációnkhoz. Akár a hagyományos őszi színek híve, akár a modernebb megközelítést részesíti előnyben, számtalan módon lehet szezonális bájt varázsolni kültéri tereibe. A nagy kontraszt mélységet, érdeklődést és egyensúlyt kölcsönöz a térnek. A nagy kontrasztú színek, például a fekete fehérrel és lágy szürkével és naranccsal párosítva erős vizuális élményt teremtenek.

Pad dekorálása párnákkal

Krizantém és tök dekoráció

Ezek a dekorelemek kültérben is otthonosságot teremtenek, olyan meleg és hívogató légkört,  melyet a vendégek de még a járókelők is nagyra fognak értékelni. Nézzünk meg néhány kreatív ötletet, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki a verandából az idei őszi szezonban. 

Dísztök többféle színben teraszra

Kukoricacsuhé csokorba mint dekoráció

A terasz díszítése előtt döntsük el, milyen színsémát szeretnénk kialakítani! Jó kiinduló alap lehet a  hagyományos narancssárga, sárga és barna őszi színpalettával. Ha egy kicsit modernebbek szeretnénk lenni, akkor erősítsük a natúr, a sötétbarna és fémes vagy földszíneket. A természetes kiegészítőknek hála a variációs lehetőség meglehetősen széles. Nagyon hangulatos a vidéki hangulatú rusztikusabb őszi dekoráció zsákvászon textilekkel, fából készült tárgyakkal, fém lámpásokkal. A szalmabála ilyenkor a dekorációs funkción túl még egy plusz ülőalkalmatosság is lehet. 

Őszi veranda dekoráció

Sütőtök és kukoricalevél dekoráció

Őszi dekoráció teraszra

A sütőtök és a tökök klasszikus őszi díszek, és azonnali feldobják a verandának. Használjunk minél többet, a tök dekorációt gyakorlatilag nem lehet túlzásba vinni. Használjunk különféle méretű, formájú és színű sütőtököt és tököt, hogy tetszetős tökkiállítást készítsen a verandán, a kertben vagy a lépcsőn. Magát a tök héját is felhasználhatjuk, ideiglenesen ültethetünk bele növényeket. Ha van egy jó formájú tökünk, de foltos, vagy a színe nem annyira szép, akkor bátran le is festhetjük. 

Nagy sütőtök dekoráció teraszra

Változatos színű tökök dekorációhoz

A rusztikus hangulatú szénabálákat kukoricaszárakkal, kukoricacsuhéval egészíthetjük ki. Segítségükkel a hely is szélvédettebb lesz és bátran pakolhatunk rájuk. Az őszi esték miatt a világítás is nagyon fontos. Használjunk lámpásokat, lámpafüzéreket, vagy mécseseket, persze a szalmabáláktól tisztes távolságra. A legbiztonságosabb a sárgás fényű led fényforrások választása. 

Őszi kert tűzrakótál

Kerti garnitúra őszi dekorációval

A hűvösebb időben még több párnáról és takaróról kell gondoskodnunk, illetve megfelelő mennyiségű tüzelőanyagról, ha a tűztálban szeretnénk tüzet rakni. A forralt bor nem dekorációs elem, de tovább fokozhatja a társaság jó hangulatát. 

Kerti pavilon díszítés

Őszi kerti garnitúra

Kerti kandalló színes párnákkal

Kényelmes kerti garnitúra

Tervezzük meg a terasz őszi színeit

Jelképes őszi dekoráció

Krizantém dekoráció verandára

Kerti hintaszék verandára

Sárga krizantém dekoráció teraszon

Hinta verandára

Képek: Tracy Svendsen és Pottery Barn.