Mi a kertek építése során nagy hangsúlyt fektetünk a színek játékára. Épp ezért még egy bordó növény elhelyezését is alaposan megtervezzük, hogy szépsége maximálisan érvényesülhessen. Ezeket a kertépítői trükköket áruljuk el most neked.

Árnyékolás
A bordó szín látványától hűvösebbnek érzed a környezetedet, ezért árnyékolásra tökéletes választás egy vörös levelekkel díszítő fa.

Bordó levelű fa

Víz közelben
Az előbb említett vizuális hatás miatt a bordó növények kerti tó vagy patak közelébe is ültethetők. Fokozzák a víz által nyújtott hűsítő érzést, aminek a forró nyári napokon veszed igazán hasznát.

Kontrasztot alkotva
Egy bordó növény zöld és ezüst színekkel nagyon hangsúlyos kontrasztot alkot, ezért gyakran alkalmazzuk örökzöld kertrészek egyhangúságának megtörésére is.

Bordó cserje a kertben

Fókuszpontként
A gyep közepén egy bordó növény garantáltan magára vonja a figyelmet.

Fókuszpont a kertben bordó fa vagy cserje

Háttérben
Piros, sárga vagy narancs színű virágaid még jobban érvényesülnek, ha mögéjük háttérnövényként bordó cserjét választasz.

Cserépben
Ez igaz cserepes növényeidre is. A vidám színű virágok szépségét kihangsúlyozhatod, ha közéjük bordó növényeket ültetsz.

Bordó levelű cserepes növény

Csoportosan
A bordó cserjéket nem ajánlott csoportosan ültetni, mert túl komorrá teszik a környezetüket. Ez azonban nem igaz az évelőkre vagy egynyáriakra, amelyek törékeny mivoltukra tekintettel nagyobb foltokban érvényesülnek igazán.

Bordó és vörös levelű növények

Íme, néhány bordó levelű növény, amikkel kertedet különlegesebbé varázsolhatod:

Vérszilva

Vérszilva

Vörös levelű japánjuhar

Vörös levelű japánjuhar

Bordó levelű cserszömörce

Bordó levelű cserszömörce

Vérborbolya

Vérborbolya

Bíborlevelű tűzeső

Bíborlevelű tűzeső

Bordó levelű tollborzfű

Bordó levelű tollborzfű

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu