Színes rózsák teraszon

A jó hír, hogy erre nincs is szükség! Még egy apró balkont is megtölthetsz színekkel, illatokkal, csak a növények megfelelő elrendezésére kell odafigyelned. Erre adunk most ötleteket neked:

Balkonnövények kiválasztása
Kedvenc kertészetedben válogass össze különböző növényeket, amik szerinted jól mutatnak egymás mellett. Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot a kertészetben dolgozó szakemberektől.
Egy cserépbe csak olyan növények kerüljenek, amik hasonló vízigénnyel rendelkeznek. Például a szárazságtűrő kövirózsa ne legyen egy edényben a rendszeres öntözést igénylő petúniával.

Cserepes növények balkonra

Vedd figyelembe a növények fényigényét is. Ha a balkonodat legalább néhány órán keresztül süti a nap, olyan növényeket válassz, amik jól viselik a tűző napot is. Az egynyáriak többsége például ilyen.

Növények elhelyezése erkélyre

Gondolkozz előre! Vannak évelő növények, amik nem élik túl szabadban a téli hónapokat. Ha teleltetésükről gondoskodni nem tudsz, vásárolj inkább egynyári növényeket. Ezek ugyan csak egy szezont élnek meg, viszont a fagyokig folyamatosan hozzák színes virágaikat.
A különleges hatás elérése érdekében a cserépbe ültess magas, alacsony és futó növényeket is.

Növénydekoráció teraszon, erkélyen

Színek összhangja
A különböző színekkel más-más hangulatot varázsolhatsz a balkonodra. A fehér színű virágokat nagyon sokoldalúan használhatod fel. Zölddel variálva frissességet sugároz, sárgával és zölddel kombinálva inkább hűvös és eleven. Rózsaszín és kék színű virágokkal együtt pedig romantikus hatást kelt.

Romantikus terasz növénydekoráció

A sötétlila szín is hasonló adottságokkal rendelkezik. Szürkével és rózsaszínnel szelídséget, sárgával vidám, nyári hangulatot áraszt. Barnával kissé komor, viszont ízléses. Bíborvörössel előkelő, naranccsal feltűnő, fehérrel pedig hűvös.

Növénykompozíció

A piros, a sárga és a narancs színek hivalkodóak, velük elevenné, mozgalmassá változtathatod az erkélyedet. Léteznek ezüstös és kékes levelű növények, például a hamvaska, a lisztes üröm és a deres csenkesz, melyek ugyan hűvösséget sugároznak, viszont bármilyen színben pompázó növénnyel remekül párosíthatók.

Növénydekoráció és lakásdekoráció

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu