Balkon berendezés csíkos szőnyeg, takarófal

Csekély méretük miatt sajnos sokan nem használják ki ezt a plusz teret. Pedig néhány bútordarab átgondolt elhelyezésével egy új hely nyerhető, ami tökéletes helyszínt biztosít a testi-lelki kikapcsolódáshoz egy fárasztó nap után. Na de hogyan is kezdj hozzá az erkélyed berendezéséhez?

1. Kényelmes bútorok
Két kényelmes székkel és egy lerakóasztallal már sokat tettél azért, hogy a pároddal kényelmesen, a szabad ég alatt fogyasszátok el a reggeli kávétokat. De egy esti borozáshoz sincs szükséged többre. Válassz időjárásálló bútorokat, hogy esős időben ne kelljen gondoskodnod a tárolásukról.

Időjárásálló bútorok

2. Árnyékolás
Ha olyan napszakban szeretnéd használni az erkélyedet, amikor nyáron oda tűz a nap, bizony meg kell oldanod az árnyékolást. Különben a nyári forróságban elviselhetetlen lesz a kintlét.

Balkon árnyékolás napernyővel

3. Az elmaradhatatlan kiegészítők: a növények
A növények segítenek a feltöltődésben, ezért nem hiányozhatnak a balkonodról sem. Azt a hibát viszont ne kövesd el, hogy túlzsúfolod a cserepeket. A legfontosabb, hogy te kényelmesen elférj! Egy kis teraszon vagy erkélyen a növények legoptimálisabb elhelyezésére a megoldás, ha több növényt ültetsz egy dézsába, vagy a korlátra akasztott balkonládában neveled őket. Így nem foglalnak el sok helyet a rendelkezésedre álló térből.

Balkonnövények

4. Takarás
Igazán privát szférát úgy tudsz kialakítani magadnak, ha kitakarod a közvetlen szomszédokat. Egy térelválasztóval vagy egy futtatórácsos növénytartóval ezt könnyen és ízlésesen megoldhatod.

Balkon a szomszéd takarása

5. Dekorálás
Még otthonosabbá varázsolhatod a balkonodat, ha kültéri szőnyeggel, mécsesekkel, hangulatvilágítással, párnákkal dekorálod.

Balkon dekoráció

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu