Tillandsia változatok

Ez bizony nem ámítás, a Tillandsia a levegőből táplálkozik, és ezt a nagyszerű növényt te is könnyen nevelheted az otthonodban. 

Mi is az a Tillandsia?

A Tillandsia Közép- és Dél-Amerika esőerdőinek növénye, ahol a gyökereivel kapaszkodik a fák ágain, leveleivel pedig felveszi a nedvességet, és a benne oldott tápanyagot. Ezért nincs szüksége földre, így akár felfüggesztheted, vagy egy dekoratív faágon is nevelheted. Nem fenyegetik betegségek, esetleg a kevés nedvesség okozhat gondot. Ekkor levelei bebarnulnak.

Tillandsia gondozása

Szüksége van sok fényre, de védd a közvetlen napsütéstől. Locsolását kétféleképpen tudod megoldani:
Néhány naponta áztasd be egy-két percre, utána rázd le róla a felesleges vizet, vagy permetezd rendszeresen. Tápláld növényedet Tillandsiáknak vagy orchideáknak szánt tápoldattal.

Tillandsia tálban mint asztaldekoráció

Tillandsia faágon a levegőből táplálkozik

Virágzó Tillandsia

Tillandsia típusok

Tillandsia mint modern lakásdekoráció

A kifejlett Tillandsia babanövényeket hoz, melyeket egy éles késsel leválaszthatsz, ahogy elérik az anyanövény méretének felét. Így lesz egyetlen növényedből egy egész Tillandsia családod.

Tillandsia dekoráció ötlet

Tillandsia tengeri sün vázában

Ha te is szívesen csinosítanád otthonodat ezzel a különleges növénnyel, kertészetekben, webáruházakban, valamint növényvásárokon tudod beszerezni.

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu

Kertépítés, kertfenntartás, kertművészet