Fehér babaszoba, bababútor

Egy jól megtervezett babaszobában mindez gyerekjáték. Gyertek el idén is az ősz legnagyobb családi rendezvényére, a 2017-es BabaMama Expóra, és lessétek el profi lakberendezőktől a trükköket! November 17-18-19-én vár a Budapest Sportaréna!

Amíg az otthonotok egyes terei, a bútorok elrendezése, a tapéta mintája vagy a dísztárgyak stílusa a legtöbb esetben csak unalomból szorul átalakításra vagy cserére, addig a család legkisebb tagjának lakóterét nem hobbiból, hanem szükségből kell időnként újra gondolni.

Egy gyermeknek körülbelül kétévente gyökeresen megváltoznak az igényei, és új funkciókat kell biztosítani neki a kibontakozáshoz. Szóval mindamellett, hogy egy ideális gyerekszoba szép, kompakt és praktikus, még hosszútávon variábilis is kell, hogy legyen. Ez összetett és egyáltalán nem könnyű tervezési feladat” - mondja Csorba Anita tértervező, Youtuber, aki most elárulja, hogyan lehet trendi és időtálló babaszobát kialakítani öt lépésben. 

Szürke rózsaszín babaszoba

#1 LÉPÉS - A falszín kiválasztása
A 2017-es trend mindenkinek kedvez, hiszen leveszi a hangsúlyt a fal színéről. Tulajdonképpen egy szép, halvány vagy betonszürke alapot érdemes használnotok, ami gyakorlatilag festővászonként szolgál. Ez lesz a szoba háttere, ami elé a „díszlet” kerül. Szerencsére ezek az árnyalatok minden más színnel barátságban vannak, és remekül kiemelik az erényeiket.

#2 LÉPÉS - Berendezés
A bútorok mennyisége természetesen erősen függ a szoba méretétől, de általánosságban annyi elmondható, hogy egy ágy, egy gardróbszekrény, illetve egy pelenkázó/játéktároló kötelező elemek. Az ideális elrendezés az, ami a ti életviteletekhez, hétköznapjaitokhoz a leginkább passzol. Ha marad annyi tér középen, hogy ott ne csak közlekedni, hanem alkalomadtán játszani is tudjon a csemete, akkor nincs gond. Ez utóbbi funkciót egyébként az első 10 évben gyakorta a nappali tölti be, ezért még ehhez sem kell feltétlenül ragaszkodnotok.

#3 LÉPÉS - Egy hangsúlyos dekorelem
Nem kell feltétlen erős és feltűnő színekben gondolkodnotok, használhattok monokrómot vagy pasztell árnyalatokat is, de azt tudnotok kell, hogy ez a központi elem adja majd meg a szoba alaphangulatát. A lényeg az, hogy legyen az enteriőrnek stílusa. Ezt egy erős karakterű tárgy is meghatározhatja, ami köré képzeletben odasereglik minden más bútor és kiegészítő, de lehet ez egy szép, egyedi mintás tapéta vagy egy különleges fotel, esetleg egy extrém formájú ruhásszekrény is.

Színes babaszobai tapéta

Narancssárga és sárga babaszoba

#4 LÉPÉS – Ötletes térrendezés
Fontos, hogy már az első alapdarabok megvásárlásakor tervezzetek későbbre. Így tudjátok elérni, hogy igazi kaméleon szobátok legyen, ami a legkisebb variálással maximálisan kiszolgálja a gyermeketeket, 0 éves kortól akár kiskamaszkorig. Tovább nem érdemes terveznetek az elején, később úgyis ő alakítja majd a saját kis életterét.

Krém színű bababútor világoskék falszín
 
#5 LÉPÉS - a dekorálás
Ez az utolsó, és egyben legélvezetesebb lépés, amivel felrakhatjátok a pontot az i-re. Egy szép kép a falon, egy monogram a polcon, egy hangulatvilágítás a komód felett, vagy egy vidám ágytakaró nagyon sokat dob a szoba stílusán, hangulatán. Ha ezt elhagyjátok, az olyan, mintha kihagynátok a sót az ételből, ne tegyétek! De figyelem, itt is érvényes az örök szabály: a kevesebb több!

Dekorfestés babaszobába

Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Csak öt lépés, és már kész is a tökéletes babaszoba. A százféle kiságy, pelenkázó és tapétaminta között azonban könnyen el lehet veszni, első gyerekes szülőként pedig borzasztó nehéz mérlegelni árak és minőség között. Szerencsére van egy rendezvény, ahol mindennek alaposan utána tudtok járni. A 2017-es BabaMama Expón személyesen tehetitek fel a kérdéseiteket a téma szakértőinek, akik alig várják, hogy segítsenek nektek megtervezni várva várt kisbabátok kuckóját. November 17-18-19-én 200 kiállító, ingyenes tanácsadások és értékes nyeremények várnak minden várandós kismamát, újdonsült apukát és családot a Budapest Sportarénában! Ha ki bújt, ha még nem, gyertek!

www.babamamaexpo.hu

Sárga dekoráció és sárga kötött puff babaszobában

Rózsaszín és faszínű babaszoba, kiságy