Nem mindegy azonban, hogy mit rendezünk és hová, hiszen szülőnek lenni egyáltalán nem azt jelenti, hogy le kéne mondanunk lakásunk komfortjáról. Sok szülő beleesik abba a hibába, hogy ilyenkor a gyerekbarát környezet miatt elhanyagolja a stílust. Pedig a két dolog egyáltalán nem ellentétes!

Babaszoba és sátor

Mutatós gyerekbútorok a természetesség jegyében

Ahogyan eddig, idén is igazán népszerű irányzat a naturális, természetközeli gyerekszoba. Mindez úgy kivitelezve, hogy az keveredik a modern vonalakkal, amibe már könnyen beilleszthetjük a különféle pelenkázó típusokat is. A finom pasztell zöld, kék és szürke árnyalatainak párosítása a natúr fa bútorokkal teret ad a természetes anyagokból készült játékoknak is. Ilyenkor a gyerekszoba falát is nyugodtan kifesthetjük különféle növény- és állatmotívumokkal, valamint a skandináv dizájn bútorait is bátran felhasználhatjuk a szobában. Ezeket már a baba születése előtt előkészíthetjük, így stílusosan várhatjuk a család legújabb tagját.

Klasszikus babaszoba lakberendezés

Gyerekszobai ágy sötétkék

Geometrikus gyerekszoba

A geometriai formákat felhasználó lakberendezési ötletekkel a gyerekszobákat is különleges módon dobhatjuk fel. A rombuszok és más sokszögek látványos kombinációi rendkívül mutatósak. Napjainkban pedig rendkívül népszerűek a geometriai formákból álló állatfigurák, amelyek díszítésével akár már különféle lámpákat is kapni. Izgalmas enteriőrt nyerhetünk, ha egy semleges színű falhoz geometrikus mintázatú lakástextileket is választunk. Ezek a formák egyaránt jól mutatnak fiúk és a lányok esetében a gyerekszoba díszítésekor, illetve megjelenhetnek a bútorok, polcrendszerek kialakításánál is.

Skandináv stílusú babaszoba

Kölyökdzsungel

Régen nagy kedvencnek számított a kicsik körében a dzsungel stílusú gyerekszoba, ez pedig ma sincs másképp. A szülők viszont sok esetben nem tudták úgy megvalósítani, ahogyan az ma már lehetséges. Régebben ugyanis nem állt annyi kiegészítő rendelkezésre ehhez. Ma viszont rendkívül sokféle trópusi dizájnnal ellátott tapéta közül választhatunk, sőt akár bambuszból készült gyerekbútorokat, székeket, asztalokat, ágyakat is beszerezhetünk. 

Pálmafás gyerekszobai tapéta

A téma megvalósítása napjainkban már mondhatni gyerekjáték. Láthatjuk tehát, hogy milyen sok különféle alternatívát kínál a mai lakberendezés a gyerekszoba kivitelezésére, így pedig biztosan stílusossá varázsolhatjuk a lakást csemeténk érkezésére.