Milyen és mekkora legyen az étkező, azon belül az étkezőbútor? Legyen kompakt vagy nagyvonalú? Letisztult és elegáns is egyben? A MoDiz stílusszakértői segítenek leegyszerűsíteni a dolgot: végre itt egy konkrét how-to az étkező bebútorozásához!

A lakásépítési trendek már körülbelül 30 éve az egy légterű konyha-nappali funkciót részesítik előnyben, amit persze lehet vitatni, hogy jó vagy sem, mindenesetre a berendezéskor komoly fejtörés a praktikumot az optimális térélménnyel kombinálni.

Fekete kecses étkezőasztal

A konyhabútor a közös helyiség első lépése, amit méretében mindenki szokásai szerint a legnagyobbra épít. Következő gondolatként a lehető legnagyobb kanapét adjuk a térnek, majd ezt követően jön a fejcsóválás, hogy mekkora étkezőfelületet bír még el a helyiség. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a karácsonyi vendégvárás már problémás lehet és hogy egyébként a finom falatok után alig ülünk át vendégeinkkel a kényelmes nappaliba, mindenki szeret az asztalnál maradva még beszélgetni vagy a sütiből csipegetni. Ezért tanácsos az étkezőt nem cipőkanállal beszorítani a kanapé és a konyha közé, hanem időben végig gondolni az életviteli szokásainkat és kényelmünk érdekében megtervezni a helyigényeket. A MoDiz modern étkező kínálata minden típusból felvonultat, így megkönnyíti a választást a designérzékeny és igényes vásárlók számára. 

Natúr asztallap

Miután megterveztük az ülőhelyek számát a család és a barátok létszámát figyelembe véve az asztal körül és megvan hány főt szeretnénk leültetni a mennyei húslevesünk köré, számoljunk picit tovább. Egy fő kényelmes étkezési szélesség igénye 60 cm. Ebben a szélességben a több fogásos tálalás és a karok kényelmes helyzete is benne van. A mellettünk ülő embertől legalább 10-15 cm távolság az ideális, de az asztalfőn ülve is 70-75 cm szélesség a kényelmes. Az evőeszközöknek és a terítéknek  még 40 cm szükséges.  Ebből következik, hogy egy szögletes asztal választásánál, 6 főre kalkulálva az ideális méret: 80*140 cm Természetesen szerencsés, ha ettől nagyobb méretű asztalt is el tudunk helyezni, de mindig induljunk ki a minimum mennyiségekből.

Bővíthető asztal

Kis étkezőasztal

Sokunk szíve megdobban egy kerek asztallal berendezett étkező enteriőrtől, és nem kérdés, hogy társasági életünk is ilyen formán kellemesebb hiszen mindenkit jól látunk, de nagy létszámhoz rendkívül helyigényes választás. 6 fő leültetése legalább 120-130 cm átmérőjű megterített asztalhoz ideális és ezen felül gondolnunk kell a körbejárhatóságra, a székek férőhelyére, ami további 70 -80 cm -t jelent.

Étkezőasztal vékony lábakkal

Az étkezőasztalformák leggálánsabb darabja az ovális típus. Ehhez a formához izgalmas, attraktív asztallábak társulnak, a szűkülő szélek szép arányai igazi vizuális élményt teremtenek, viszont betervezésük komoly átgondolást igényel. Ovális asztalnál az asztalfő helyét nem mindig tudjuk kihasználni, mert ritka eset, hogy a lekerekítés meghagyja az étkezéshez szükséges 60-70 cm szélességet.

Ovális és egyéb asztaltípusok

A bővíthető étkezőasztalok jó megoldást jelentenek az év nagy részében, ha csak ritkán fogadunk nagyobb társaságot. Ha bővíthető asztal mellett döntünk, válasszunk körültekintően, mert a szelíd árfekvés sok esetben silány bútorvasalatra épül és társasági életünk szép pillanatait ronthatja el egy instabil asztal. Szintén fontos szempont, hogy a bővítmény az asztalunkban rejtőzik, vagy külön tárolási helyet igényel. Ezek nem derülnek ki mindig egyértelműen az asztal keresésekor. Amikor a bővíthető asztal mellett döntünk, akkor jusson eszünkbe a plusz székek tárolása a lakásban, ami nem minden esetben könnyű feladat.

A MODIZ kínálatában Te is megtalálod amire lakásod vágyik! Látogass el áruházunkba, ahol EnteriŐreink segítenek a számolásban, választásban, szállításban, szerelésben, hogy Neked már csak az ünnepi menün kelljen gondolkodni amivel, felavathatjátok a tökéletes étkezőasztalod.

X lábú étkezőasztal

Rózsaszín étkezőszékek

A MODIZ az a hely, ahol a legfrissebb enteriőr divattal találkozhatsz, ahol elérhető áron találod meg azokat a trenddiktáló darabokat, amivel garantáltan bezsebel minden dicséretet az otthonod. A MODIZ EnteriŐRei képben vannak a divattal a stílusirányzatokkal, ezért ha te sem szeretnél ugyanolyan dohányzóasztalt ami a szomszédnak van, de nem mennél el Milánóig a legújabb trendekért, elég a Petneházy utca felé kanyarodni és a MODIZBAN mindent megtalálsz. Gyere és ismerd meg nálunk a kárpitostrendek új üdvöskéjét!

MoDiz Lakberendezési Áruház 

www.modiz.hu

1135 Budapest Petneházy utca 82.

Nyitva tartás: Hétfő - Csütörtök 9-19 óra

Péntek és Szombat - Bejelentkezés szerint

Vasárnap - Zárva

E-mail: hello@modiz.hu

Telefon:  +36 20 288 4888