Tetőtéri fürdőszoba kialakításakor szeretnénk kis alapterületen is a legkényelmesebb, és a legjobban használható funkciókat kialakítani. Összeállításunkban 12, többségében rusztikus és modern stílusú fürdőszobát mutatunk, ahol a helység adottságaihoz a legjobban alkalmazkodtak. 

1. 

Tetőtéri fürdőszoba fürdőkáddal

Ebben a rusztikus stílusú fürdőszobában kihasználták a padlásteret is ahhoz, hogy megnyissák a Velux típusú ablakokat, és a fürdőkádat is úgy helyezték el, hogy jól megvilágítsa a napfény. Fürdőzés napfürdőzéssel egybekötve, persze csak a derűs napokon. A kőburkolat és a kőmosdó az egyik legszebb részlete ennek a tetőtéri fürdőnek. 

2. 

Kis fürdőszoba klasszikus stílusban

Ennél a háznál az építész úgy döntött, hogy mind a kádat, mind a zuhanyzót a tetőtéri fürdőben helyezi el. A kerek kajütablak, a vízálló klasszikus tapéta és a festett tükörkeret klasszikus eleganciát teremt a kis helyiségben.  

3. 

Kis tetőtéri fürdőszoba berendezés

Ahhoz, hogy a fürdőszoba megfelelő világítást kapjon, itt is kellett egy ablakot nyitni a tetősíkon. A kényelmes magasságú fürdőszoba vidéki hangulatot kapott. 

4. 

Ferde falsík a fürdőben

Ebben a fürdőszobában a fürdőkád és a zuhanyzó egymás mellett, elválasztás nélkül került beépítésre. A fürdőszobát sötét árnyalatok dominálják: a zuhanyzót pala burkolattal borították. Bár a tetőtérben két kis ablak van, a nap leginkább a kád mellett süt be. 

5.

Mikrocement fürdőkád építése

A fürdőszobai tetősík már élesebb szögben záródik, így a fürdőkád került a sarokba. Egyedi kialakításához A fürdőkád mikrocement bevonatot használtak, hogy illeszkedjen a fürdőszoba falaihoz és színéhez. A virágcsokor egy kis életet hoz a szobába.

6.

Fürdőszoba mozaikcsempével

A fürdőben lévő zuhanyzó a fürdőszobának a nagy részét elfoglalja, viszont a tetőablak tökéletes fényforrás. A mennyezet és a padlás fagerendái két részre osztják a zuhanyt, egész fürdőszobát lefedő mozaikcsempe pedig a folyamatosság érzését biztosítja. 

7.

tetőtéri fürdőszoba lakberendezési ötletek

A tetőtéri burkolat fából készült, összhangban a fürdő klasszikus és rusztikus stílusával. A középen elhelyezkedő ablak alá került a wc, így a kádat és a mosdópultot is egyszerű volt betervezni. A kifröccsenő víztől egy paraván védi a padlót. A tükör is a tetősík alakjához igazodik, hogy minél több helyet kihasználjon.

8.

Keskeny fürdőszoba berendezése, elrendezés

A jobb helykihasználás érdekében a mosdópult és a mosdókagylók a függőleges falra helyezték, míg az alsó falra a kevesebb helyet elfoglaló WC került. A hátsó zuhanyzóba egy üvegajtón keresztül léphetünk be. 

9.

Rusztikus fürdőszoba tükör elhelyezése

Egy igazi rusztikus fürdőszoba különlegesség. A repedezett gerendák, a mosdópult alatti pad páratlan rusztikusságot hoznak a térbe. A nagy méretű tükör nagyban hozzájárul a térérzet fokozásához.  

10.

Mini fürdőszoba kialakítása

Cikkünk legkisebb fürdőszobájában a térnövelő trükk a ferde fal fehérre festése. A mindössze kádnyi szélességű helyiségben a mosdó és egy wc is beépítésre került. 

11.

Fürdőszoba káddal és zuhanyzóval

Ennél a fürdőszobánál kihasználták a lejtős tetőt, és egy nagy Velux típusú ablakot telepítettek, amely tökéletesen megvilágítja az egész fürdőszobát. A nagyobb helyet elfoglaló zuhanyzó a legmagasabb fal mellett helyezkedik el, míg a fürdőkád a padlás alatt található. 

12.

Tágas tetőtéri fürdőszoba sarokkáddal

Végül ebben a fürdőszobában egy sarokkád található kényelmes magasságú tetősík alatt. Bár a tetőben nincsenek ablakok, a kád mégis jól megvilágított, köszönhetően a két kis ablaknak. A hatalmas polcos fürdőszobai szekrény bőséges tárolási lehetőséget nyújt.