Rózsaszínű padlólap

Trendi fürdőszoba

A fürdőszoba trendekben némiképp lassabb trendváltozást érzékelünk, mivel nem igazán jellemző, hogy egy fürdőszobát minden évben szívesen és könnyen átalakítanánk. Azonban a felújítás, vagy a vadonatúj fürdőszoba berendezés előtt állóknak mindenképpen tartogat különleges újdonságokat ez az összeállítás. A komplex lakberendezési tervekben a fürdőszoba is képviseli a lakás többi részében alkalmazott elképzeléseket, designtrendeket legyen szó egy kisebb városi lakásról, vagy egy tágasabb fürdőt biztosító családi házról. 

Kompakt fürdőszobai megoldások

A bútortervezők esetében is gyakori kérdés az, hogy hogyan lehet elhelyezni a kis alapterületű fürdőszobákba minőségi anyagokból készült, kifejezetten a luxust képviselő praktikus bútordarabokat kompromisszumok nélkül. A norvég bútortervező stúdió, a Norm Architects elegáns, moduláris rendszerű letisztult vonalú mosdópultokat kínál keskeny polcokkal, fémvázas kivitelben. A múlt század közepére jellemző design és az ipari hatás ezekre a kollekcióra is jellemzőek, miközben rendkívül helytakarékosak. 

Mosdópult trend

Favázas mosdópult

Valódi fa a fürdőszobában

A Kengo Kuma japán belsőépítészt a természetesség és a méltán híres japán tradicionális faművesség ihlette amikor ezt a fürdőszobát tervezte. A cél egy oázis létrehozása volt, ami szerves egységet képez a hálószobával. A fa felváltotta a kerámiát és a mennyezetet is beborította. 

japán tradicionális faművesség fürdőszoba

Márvány falburkolat

Fehér márvány

Épített fürdőkád

Alfredo Häberli csodás fürdőszobájában a drámai hatású kontrasztot a fa és a márvány párosításával éri el. E két anyag együttese tisztaságot és eleganciát kölcsönöz a térnek. Ha már a drámai hatásnál tartunk akkor igazi csemegének számít Piero Lissoni csodálatos monolit mosdója, valamit az emperador márványból készült lenyűgöző fürdőkádja. 

Faragott kő fürdőkád

Rafael de Cárdenas művészi szintre emelte a fürdőszoba berendezést, áramló és elegáns S formákkal játszik a térben, ahol felfedezhetjük a Dornbracht Vaia kifejező csaptelep íveit. 

Bőr fotel fürdőben

Fürdőszobai szín trendek

A fürdőszobák színtrendjeit figyelve megállapíthatjuk, hogy teljesen megegyezik a változás a lakás többi helyiségeiben felfedezhető színekkel. 

A rózsaszínek fáradt árnyalatit továbbra is megtaláljuk, amit kiegészít az év színe a Living Coral, azaz a korall vörös. A sárgaréz kezd visszaszorulni, helyette megjelennek a halványsárga, a zöld és a hamuszürke árnyalatai. Ami viszont meglehetősen újnak számít a matt fekete csaptelepek és bútor kiegészítők, fémkeretes állványok előretörése.

Fehér fali csaptelep

Álló törölközőtartó

Szemcse mintás fal

Fekete álló kádtöltő csaptelep

A terrazzó nagy szemcsés burkolatai vegyes színhasználattal érkezik, ehhez már több újabb színes kiegészítőre nincs szükség. Megtaláljuk a burkolatok apró halszálka mintás változatait beton design lapokkal kombinálva. A színes zuhanytálcák egészen új kollekciója bukkant fel a Ceramica Cielo gyártásában. 

Fekete mosdótál

Színes zuhanytálca

Színes mosdótálak

Zöld mosdószekrény

Zöld fürdőszoba

Navy blue burkolat

Korall színű fürdőszoba

A téglalap alakú kerámiák elegáns stílusban kínálnak rendkívüli lehetőséget a kifinomult technológiák testreszabására és stílusos otthoni alkalmazására. A Globo színezett matt mosdókagylókkal lépett a piacra. A nekünk tetsző szín akár megegyezhet a fürdőszobai szekrény színével is. 

Csempe és burkolat trendek 

A falicsempék mintái és 3D-s megjelenési formái fényesebbekké válnak. Az egyes álfugával készülő változatoknál az álfuga is megkapja a csempe fényes színét. Az új kollekciók a geometrikus és apró mintás változatokat preferálják. A gyémánt a rombusz és a háromszög minták játékossága a padlólapokkal is egységet tud alkotni.  

Burkolat textúrák

Burkolat trend

Színpárosítások

Konstantin Grcic tervezőivel együttműködve a Mutina cég egy innovatív és inspiráló sorozatot hozott létre Numi néven. Itt érhető tetten a részben mázas geometriai formák kontrasztja a matt felületekkel és mindez egyazon lapon. A végeredmény különleges hatás eltérő fényviszonyok között. 

Fényes és matt csempe

Geometrikus minták

Modern burkolatok

Apró mintás burkolat

Négyzetes kád

Sötétzöld burkolat

Kék falicsempe

Hamarosan jelentkezünk a második résszel, amiben a fürdőkádakkal és csaptelep trendekkel foglalkozunk!