Fürdőszobai trendekkel foglalkozó első cikkünkben - amit ide kattintva találtok meg, - a kompakt fürdőszobai megoldásokkal, fürdőszobai falszínekkel, anyagokkal illetve csempe trendekkel foglalkoztunk. Második részünkben a fürdőkádakra, a csaptelepekre és különleges burkolatokra fókuszálunk néhány neves gyártó termékein keresztül. 

Modern vonalú fürdőkádak

Ahogyan erről korábban is beszámoltunk, a szabadon álló fürdőkádak az utóbbi időben egyre népszerűbbekké váltak. Kreatív formái némileg eltérnek a klasszikus értelemben vett modern kádaktól. Igen változatos textúrákkal és kifejezési módokban tűnnek fel. Egy biztos, a fürdőkád mára már nem csak egy funkcionális kiegészítő, hanem egy kifejező dísz, a fürdőszobánk arculatának integrált darabja, ami esztétikai élményt is nyújt. 

Tervezők és gyártók is törekedtek arra, hogy a kád legyen a hálószoba része, vizuális határvonalak nélkül egyesítve vagy elválasztva azokat egymástól. 

Az alapformák igen változatosak lehetnek. A teljesen fehér színt sokszor látjuk kiegészítő színek társaságában. A formák az oválistól a szabályos körön keresztül a négyzetes formákig terjed. 

Ezt a kádat például a múlt század 20-as 30-as évek art deco világa ihlette. A Norm Architect által tervezett öntöttvas állvány modern értelmezése a klasszikus kádnak. A régi oroszlánlábak néhány egyszerű oszlopokká alakultak. 

Egy érdekes forma, ahol a kád egy külső peremet is kapott a kiegészítők tárolásához. Plateau, tervezte: 
Sebastian Herkner. 

A Hammam fürdőkád a Rexa Design új, japán fürdőszobák inspirálta kollekciójában található, amit Monica Graffeo tervezett. Itt a funkcionális szempontok mélyebb esztétikai jelentőséggel bírnak. 

A Blu Bleu Blondecrazy kádja a fém és a fa természetes házasságából született. A rozsdamentes acél szabadonálló kádba kerámia bevonatú festett fa belső került. 

A Bette Lux Oval Couture egy elegáns fürdőkád és mosdóelem legmodernebb változatával rendelkezik. A tiszta, fehér, vízálló anyagból készült, elegáns kollekció darabjai önálló architektúrával rendelkeznek. Az elegáns, a természet által inspirált színek és a formák és anyagok minimalizmusának köszönhetően ez a modern kollekció széleskörű belsőépítészetre alkalmas. Egy korábbi cikkünk ezekről a kádakról itt olvasható. 

Egy másik elegáns és letisztult Bette alkotása az új Bette Loft Ornament sorozat, amely 3D geometriai oldalsó mintázattal rendelkezik. A belső felület egyenes vonalait a külső díszítés geometriai díszei visszhangozzák, amelyek okosan demonstrálják az egyedi anyagnak a mázas titánacél rugalmas alkalmazkodóképességét. A fény és az árnyék lenyűgöző játékai kiemelkedő megjelenést és eleganciát kölcsönöznek ennek a modellnek. 

Matt fekete fürdőszobai csaptelepek

Dornbracht matt fekete csaptelep eklektikus stílusban az új trend jegyében. 

Játék a kontrasztokkal

A fényes és matt felületek kombinálása idén is jellemző. A tervezők által kialakított fürdőszobai dekoráció a tégla tiszta formája és a fürdőszobai felszerelések modern fényes vonalai közötti kontraszt. 

Burkolat trendek

A színek a következők szerint alakulnak. A halvány rózsaszín kezdi elveszíteni dominanciáját éppen ezért megváltoznak a kiegészítő fém színek is. Ezzel párhuzamosan a réz is visszavonulóban, helyét a sötétebb fémek veszik át legyen szó csaptelepekről, vagy más kiegészítőkről. Viszont a réz szerethető szín ezért akik kitartanak mellette, nekik sokáig élményt fog nyújtani. 

A hatszögletű lapok még mindig divatosak itt azonban a visszafogottabb színeket és mintákat részesítsük előnybe! 

Nagyon óvatosnak kell lennie, ha a metrócsempékkel dolgozunk. A velük való munkának nagyon pontosnak kell lennie, és nem alkalmas minden helyszínre.

Reméljük sikerült ötleteket adnunk az új fürdőszoba megtervezéséhez. A trendek időlegesek, sokszor inkább kísérletezés ez a design részéről. A lényeg úgyis mindig az, hogy az egyéniségünket legjobban kifejező fürdőszobai szanitereket és burkolatokat válasszuk, amikkel szívesen együtt élünk még évekig.