Egy szép fürdőszobában gondoskodik a saját higiéniájáról, és egy ilyen fürdőszobában elégedett lesz. A fürdőszoba berendezésének számos módja van. Az egyik ilyen lehetőség az, hogy egyedi, kontrasztokon alapuló kompozíciót hozzon létre. A fehér-fekete fürdőszoba egyre népszerűbb, nézze meg, hogyan profitálhat belőle.

Fekete fürdőszoba bútor

Mennyire vonzó egy fekete-fehér fürdőszoba?

A fekete-fehér fürdőszoba klasszikus elegancia és szokatlan szépség. A nagy kontraszt szokatlan benyomást kelt, az egyedi színek elegánsnak és divatosnak tűnnek. A fekete és a fehér kéz a kézben járnak, ez az időtlen duó jól fog mutatni a fürdőszobában. Nézze meg, hogyan lehet ilyen érdekes kombinációt kapni. A fürdőszobáknak mindenekelőtt megfelelő kivitelűnek kell lenniük. Fontos a jól megválasztott bútorok elrendezése is.

Fekete lábaskád


Milyen fürdőszobai csempéket kell lerakni ahhoz, hogy egy fekete-fehér fürdőszoba vonzó legyen?

A fekete-fehér fürdőszobák berendezését alapos tervezés előzze meg!. Válassza ki a fekete és fehér csempéket a padlóhoz és a falakra. Az elrendezéshez inspirációt meríthet az internetről, vagy használhatja a saját fantáziáját. Sokféleképpen lehet csempét fektetni. Egy fehér padló és egy mozaik a falon tökéletes variáció lehet. Ne feledje, hogy a fekete nagyon domináns szín, ezért jobb, ha kisebb területet fed le fekete csempékkel. Ezt a szabályt különösen akkor kövesse, ha kis fürdőszobát rendez be. Egy nagyobb helyiségben választhat nagyobb mennyiséget a fekete csempékből. Kerülje azonban a fekete csempék elhelyezését az összes falon, inkább használjon ügyesen elhelyezett részleteket. Az arany például egy izgalmas és elegáns kiegészítő szín lehet. Nem csak a csempézés hozhat fekete-fehér színt egy térbe - a kontrasztos falszíneket más módon is elérheti. Használhat festéket vagy vízálló tapétát is. A tapéták esetében érdekes ötletnek bizonyulnak a fekete-fehér grafikával is rendelkező háttérképek.

Fehér fürdőszoba fekete ablakkeret

Melyik bútor lesz a legjobb?

A kisebb méretű fekete-fehér fürdőszobában érdemes fehér fürdőszoba bútorokat elhelyezni. A fürdőszoba bútorok  esetében használhatunk fekete kiegészítőt, mint például a fogantyúk vagy a lábak. Bútorvásárláskor érdemes a lakás többi helyiségéhez is igazodó termékekből álló készleteket választani. A belső teret megfelelő szaniterekkel kell kiegészíteni: mosdóval, WC-vel és zuhanyzóval vagy káddal. Egy fekete-fehér fürdőszobában is használhatunk több tárolóelemet, szennyestartó fürdőszobai szekrényt vagy lebegőpolcokat. Ha a szoba nem nagy, válasszon zuhanyzót és akasztós polcokat. A szoba elrendezése teljesen funkcionális és praktikus lesz, ha egy nagy tükröt helyez el benne. Minél több feketét használ, annál nagyobbnak kell lennie a tükörnek. Ennek eredményeképpen a tükör visszaveri a fényt, és megvilágítja a látszólag sötét elemeket is.

A jó megvilágítás ezért elengedhetetlen a fekete színű elrendezéshez. Hangsúlyozza az esztétikumot és a szépségét jó kiegészítőkkel. Válasszon olyan elemeket, amelyek jól illenek egymáshoz. Érdemes válogatni fürdőszobai szetteket, illetve kiegészítőket. Ezek lehetnek puha törölközők, kilépők illetve tárolóelemek a fürdés közbeni tisztálkodószerek számára. Ne feledkezzen meg a szeméttárolóról, a szappantartó, a folyékony szappantartó, a Wc-papír tartó a WC-kefe tartóról sem. Részesítsük előnybe ezeknél is koncepciózusan a fekete vagy a fehér színt. 

Fekete és fehér színek a fürdőben

A fekete-fehér fürdőszoba csak a férfik kedvence lehet?
A fekete-fehér fürdőszoba elegáns, egyszerű és egyedi. Emiatt sok férfi választja az ilyen helyiség kialakítást. Egyrészt rendkívül esztétikus kompozíció, másrészt rendkívül praktikus. Ez a motívum  glamour stílusú fürdőszobában is alkalmazható. A glamour enteriőr pompás és luxus megoldásokat is használ, ezért egy szépen megtervezett elegáns fekete-fehér fürdőszoba tökéletes választás lesz.

Fekete fehér fürdőszoba