A kereskedelmi forgalomban kapható legtöbb fürdőszobába szánt bútor és kellék egyszerű, fehér színű és jellegtelen megjelenésű. Arról nem is beszélve, hogy nem túl hosszú élettartamú egy vizes párás környezetben. Egy fürdőszobának azonban korántsem kell unalmasnak lennie, nézzük is meg, hogy milyen trükkökkel varázsolható ez a helyiség is izgalmassá!

Modern fürdőszoba kerek tükörrelA fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Színek

Fürdőszoba bútorok esetében ember emlékezet óta a fehér a legdominánsabb szín, sokszor az az érzésünk lehet, hogy az elmúlt évtizedekben csak ilyen bútorokat gyártottak, pedig, ha alaposan körülnézünk vásárlás előtt, néhány igazán izgalmas darabot is találhatunk!

A modern felületkezelési technikáknak hála ma már nemcsak vastagon lakkozott fehér darabok, hanem könnyed, faerezetes szekrények is készülnek vízálló kivitelben. Ha a luxus érzését szeretnénk fokozni fekete színű szekrények közül is választhatunk, de ilyenkor vegyük figyelembe, hogy ezek optikailag csökkenteni fogják a teret, ezért használatuk csak nagyobb alapterületű helyiségekben ajánlott. 

Kis fürdőszoba mintás tapétávalA fotó forrása: Grace Kelly / Unsplash.com

Ha a bútorok esetében maradni szeretnénk a jól bevált fehér színnél, válasszunk valamilyen különleges színű vagy mintájú csempét azok kontrasztos kiemeléséhez.

Izgalmas fürdőszoba berendezésA fotó forrása: Albert Vincent Wu / Unsplash.com

Kiegészítők

A fürdőszobai kiegészítők legalább annyira fontosak, mint maguk a bútorok, ezért ezekről sem szabad megfeledkezni. Tükör választásakor nyugodtan rugaszkodjunk el a hagyományos, négyzetes formától, és válasszunk olyan darabot, aminek kerete már önmagában is vonzza a tekintetet. Ha túl üresnek tartjuk a teret egy-egy páratűrő növénnyel, vagy kiváló minőségű, tökéletesen élethű művirággal mindig feldobhatjuk azt.

Kék és barna fürdőszoba ötletA fotó forrása: Ali Moradi / Unsplash.com

Láthattuk, hogy a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, ezért csak arra kell figyelnünk, hogy a kiválasztott darabol ne “üssék” egymást, és egységes stílust biztosíthassanak.