A napi rutinunkban az öltözködés is nagyon fontos tényező, szeretnénk jól kinézni, szeretnénk magunkat a legjobban érezni a bőrünkben. Annál viszont nincs rosszabb, ha kedvelt ékszereinket szerte-szét hagyjuk a lakásban. Egyrészt mert könnyebben elveszhetnek, és pont akkor nem fogjuk megtalálni őket, amikor a legjobban szeretnénk, vagy éppen a porzsák mélyén fognak felbukkanni. Otthonunk kialakításakor a ruhatárolást, a gardróbszekrények kialakítását mindig alapos tervezés előzi meg.

Gyémántgyűrű

A kiegészítők, az ékszerek, az órák, övek tárolása viszont már jóval kevesebben gondolnak. Pedig ha az ékszerek számára is egy fix helyet találunk, akkor egyrészt öltözködés közben is kényelmesen próbálgathatjuk őket, másrészt egyszerre látjuk át az aktuális - és elegendőnek sohasem mondható - kincseinket. A jegygyűrű és az eljegyzési gyűrű mindig velünk van, de nézzünk néhány ötletet, a többi kedvencünk tárolására. A gardróbszekrények egyedi változataiban találunk erre a célra kialakított rendszerezőket, fiókokat, porvédett rekeszeket. Minden gyűrű, nyaklánc, fülbevaló vagy éppen színes bizsu szépen elpakolható ide. 

Eljegyzési gyűrű

Vannak, akik a hálószobában, vagy a fürdőszobai tükör mellett helyeznek el könnyen hordozható kisebb ékszertartó állványokat, ide főleg a gyakran használt kedvenc darabok kerülnek, amiket csak éjszakára, vagy a fürdés idejére veszünk le. 

Ékszertárolás

Az utóbbi időben a férfiak számára is egyre fontosabb az igényes ruha- és ékszertárolás. Külön vitrines rekeszbe kerülnek a nyakkendők, nyakláncok az órák a karkötők illetve a különleges napszemüvegek. Egy bizonyos értékhatár mellett mellett már lehet, hogy nem elegendő egy zárható gardrób. Érdemes az értékeinket megfelelően tárolni. Amennyiben arany, gyémánt, vagy egyéb nemesfém ékszereink vannak, - amiket jeles alkalmakkor szeretünk viselni, - akkor érdemes ezeket biztonságban az erre a célra kialakított fali széfekben tárolni.