Az Impala Bútorkereskedő Kft. hosszú évek tapasztalata alapján azt tanácsolja, hogy a gyerekszobában kialakított tanulósarok íróasztala mindig nyugodt, fix helyre, a szoba legjobban megvilágított részére kerüljön. De, ne közvetlenül az ajtó vagy az ablakhoz, mert a kicsik figyelme még könnyen elkalandozhat. Első osztályosoknál sokan kifejezetten gyermekíróasztalt és -széket keresnek, ami stílusában, színében és formájában még játékosságot tükröz. Ám, ha csemeténk figyelme könnyen elterelhető, akkor inkább törekedjünk az egyszerűbb kialakítású bútorok vásárlására sőt, az asztalon is csak a legszükségesebb dolgok legyenek, egyszerű lámpa és néhány tároló.

Legjobb, ha a vásárláskor az íróasztal és a szék leendő tulajdonosa is jelen van. Így, a közös kiválasztása után jöhet a próba. Először vegyük figyelembe a magasságot és az ülőfelület méreteit. Nagyon fontos, hogy a szék használója egészen a széktámláig hátracsúszhasson és közben talpa a földön maradjon (comb és lábszár 90 fokos szögben), illetve, hogy a támla olyan helyen és helyzetben legyen, hogy a medencecsontot és a derekat neki lehessen támasztani. Ellenőrizzük, az ülőfelület vízszintes vagy enyhén lejtő beállítását és, hogy elülső széle ne legyen éles és, a vérkeringést gátolva, ne nyomja a combot! Fontos az ülőfelület kényelme is (sem nagyon süppedős, sem túlzottan kemény)! Forgószék vásárlásakor hasznos tájékozódni a termék tudásáról (állítható magasság, öt egyforma támasztópontú talpazat, dönthető háttámla, rugózás, stb.). A hosszú élettartam érdekében pedig: a mozgó alkatrészeket évente egyszer érdemes valamilyen kenőzsírral bekenni, illetve a csavarokat, rögzítő elemeket időről időre ellenőrizni, meghúzni.

Az a koncepció, hogy az alsó tagozatos évekre inkább alacsonyabb árfekvésű, kisebb méretű asztalokat részesítenek előnyben a szülők elfogadható, de azért jó, ha mindenki odafigyel a minőségre és a tartósságra is. A tanulásra való szoktatás mellett az egyik legfontosabb szempont a szülő számára a bútorok kényelmessége, biztonsága és nem utolsó sorban "egészségmegőrző" jellege kell, hogy legyen. Az átmeneti asztalok, melyek csak néhány évig vannak használatban gyorsan kinőhetők, többnyire kevés férőhellyel rendelkeznek és néha " a növekedés miatt " nem is egészen egészségbarátok. Így, a vidámabb, színesebb megjelenés, a játékos fogantyúk mellett a kerekített formák, a minőségi anyagok és a könnyű összeszerelhetőség szinte megfizethetetlen előnyt jelent.

A 10-15 éves korosztálynál inkább a praktikumra fektessük a hangsúlyt! Gondoljunk a fiókok mennyiségére, a számítógép és a monitor elhelyezkedésére, a tanulásra használt felület nagyságára, a láb számára megfelelően kialakított helyre, a teherbírásra vagy a klaviatúra tartóra is! Székek választásakor fix vagy állítható magasság között dönthetünk, így annak, aki nem csak néhány évre vásárol célszerűbb az állítható magasságú széket vennie.

Ha megtaláltuk a megfelelőnek tűnő széket és beállítottuk a gyermekünkhöz illeszkedő magasságot, akkor kezdhetjük keresni a tökéletes magasságú íróasztalt! Szabály, hogy az legelőnyösebb, ha az alkarokat kényelmesen megtámasztja az asztallap és a széken ülve egyenes a derék. Tartsuk szem előtt a megfelelő biztonságot, figyeljünk az élek, a sarkok lekerekítésére, a lábszár, a térd védelmére, az ujjbecsípődés, odacsukás elkerülésére, az anyagok és a kivitelezés minőségére. Bár már egészen kis korban azt nevelik belénk, hogy mindig egyenes háttal üljünk, az elmúlt évek vizsgálatai bebizonyították, az ülés során, a gerinc úgynevezett fiziológiás görbületeinek megtartására kell törekedni. Ennek érdekében pedig, a medencénket is helyes szögben kell beállítani.

Az Impala Bútorforgalmazó Kft. a legkiválóbb minőséget képviselő termékek forgalmazásával, ingyenes termék-összeszereléssel járul hozzá minden iskolás évkezdéséhez, és talán egy kicsit a jó bizonyítványhoz is.

Következő termékeink ajánlásával és akcióinkkal megkönnyítjük a választást:

Impala gyerekszobai forgószék

Impala a Székkirály

1135 Budapest, Reitter F. u. 8/b.

Telefon: 270 9700, 270 9770,
Mobil: +36 70 432 4000 , +36 70 432 5000
Fax: 36-1-270-9709

www.impala.hu