A tervezőket és gyártókat mindig is foglalkoztatta, hogyan lehetnek a gyerekszoba bútorai, tárolói egyszerre praktikusak, szépek, ugyanakkor biztonságosak. Az itt bemutatott megoldások néhány igazán egyedi darabon keresztül most választ adnak mindenre.

Ezek a mobil polcok együtt nőhetnek a gyerkőccel. Ráadásul nem csak a polcok, hanem a lábak színét is külön megválaszthatjuk. Mivel nem helyhez kötöttek, az aktuális igényeknek megfelelően mozdíthatóak, így akár éjjeli szekrénynek, de a tanulóasztal kiegészítőjének is használható. Többszintes változata még több játékot, könyvet képes elnyelni. Stílusos darabja lehet a gyerekszobának, már bébikortól.

Mid century gyerekszobai tárolópolc

Modern fehér gyerekszobai tárolópolc

A különböző alakú és színű, falra szerelhető polcok a végtelenségig variálhatóak. Vidám kiegészítői egy modern gyerekszobának, és elhelyezésük szerint rengeteg funkciót kaphatnak. Egészen az iskolás korig kielégítenek minden igényt, és szépen rendszerezik a tárgyakat.

Retró gyerekszobai bútor

Ha nem akarjuk látni, hogy gyermekünk milyen kupit hagy a szekrényben, válasszunk a tároló bútoroknak tömör ajtókat. Az ágy végébe állított komód nagyon praktikus, hiszen nem vesz el sokat a térből, az ágy meghosszabbításaként viszont szuper lerakó felületet biztosít. Ezen kívül a szoba többi bútorával összehangolva design-os kamaszszobát alakíthatunk ki a segítségével.

Retró gyerekszobai tároló

A könyvek az évek alatt gyűlnek rendesen. A gyerekeknek szóló könyveket nagyon szép borítóval látják el, így érdemes ezeket a szoba díszének használni. Egy egyszerű fali polc segítségével egy pasztell színű  falon színes, vidám hangulatot teremthetünk.

Sátor a gyerekszobában

Az egyedi tervezésű bútorok egyben játékok is lehetnek a gyerekszobában. A várat imitáló polc, vagy a betű formájú játéktartó jó szolgálatot tehet a kicsiknek a játék közben, és persze utána, a rendrakás során is.

Modern gyerekszobai tárolóelem

Vár alakú tárolópolc

A falnak támasztott emeletes polc egy ismerős forma a lakberendezésben, hiszen létezik törölköző szárító, vagy virágtartó kiadása is. Ha a polcokat kicseréljük mélyebb fiókokra, akkor rengeteg tároló helyet kapunk, a sok színes játék pedig igazán feldobja a legegyszerűbb gyerekszobát is.

Fehér tárolópolc fiókok

Ha van néhány régebbi bútorunk, akkor átfesthetjük őket vidám, feltűnő színűre. A gyerekszobában sosem elég a tárolókból, így bátran alkalmazhatjuk őket, gyerkőceink nagy örömére.

Szürkére festett tárolópolcelemek

Sárga tárolópolc

Szöveg: Vasas Anikó