Gyerekszobai mászófal, deszkás poszter - HG Home Halász Gabriella lakberendező

Egy nagyon jó adottságokkal rendelkező, tágas, 15m2-es, világos helyiséget kaptam alapul, ahol a ruhák tárolására a szobához kapcsolódó pici gardróbszobában van lehetőség. A szoba berendezése korábban, a tulajdonos szavaival élve babás volt, csak egy ágy, néhány tárolóbútor, egy kisasztal és egy kisszék volt benne. Szükség volt új funkciók kialakítására és az arányok helyes megtartására. Az iskolakezdés miatt meg kellett teremteni a tanulás, a játék és a sport színterét is.

Gyerekszobai mászófal, deszkás poszter - HG Home Halász Gabriella lakberendező

Gyerekszobai mászófal, deszkás poszter - HG Home Halász Gabriella lakberendező

A tervezéskor egy kisiskolás igényeiből indultam ki, aki ahogy nő, valószínűleg egyre több időt fog eltölteni a szobájában, hol játékkal, hol tanulással, hol alvással, hol olvasással. Nem titkolt szándékom volt egy olyan szobát megalkotni, aminek a designja évekig megállja a helyét, nem kell kétévente átfesteni, nem egy éppen aktuális mesehős, vagy állatfigura köré épül, hanem sokkal inkább egy hangulatot sugároz, ami a „kis” tulajdonos érdeklődési körébe is passzol.

A szoba korábbi elrendezése során nem vettek igénybe szakembert és a tulajdonosnak a legnagyobb fejtörést az ablaksor alatti magas radiátor okozta, ugyanis emiatt az az oldal teljesen kihasználatlan volt.  Őszintén szólva nem is nyújtotta a legszebb látványt. Erre kínáltam megoldásként azt az egyedileg tervezett bútoregységet, amely tárolórészt, ülőkét, radiátortakarót és íróasztalt is magában foglal.

A korábbi radiátort egy ugyanakkora hőleadó képességű, de hosszabb és alacsonyabb radiátorra cseréltük. Ezt a megoldást gyakran szoktam alkalmazni olyan terekben, ahol az alapvetően szükséges radiátor nagyon gátolja egy helyiség praktikus berendezését. Az ezzel járó munka és költség sokszorosan megtérül, ha a radiátorcserével egy sokkal jobban funkcionáló teret kapunk.

Itt is így történt, bár a tulajdonosnak az elején voltak kétségei, hogy mire is fogják használni azt az ülőrészt, de mióta elkészült a szoba, a szülőknek és a gyereküknek is ez lett az egyik kedvenc helye. A szülők onnan figyelik és instruálják gyereküket falmászás közben, a kisiskolás pedig nemcsak ücsörgőként, de legózó asztalként is szívesen használja a mindennapokban. Extra ráadásként pedig szerintem szuper lehet egy olyan helyen pihenni, ami alól és mögül folyamatosan áramlik a kellemesen meleg levegő.

Ami tervezőként nekem egy kicsit fejtörést okozott, az a ferdefal designban való megjelenítése volt. Hangsúlyozzam vagy ne, ez volt a kezdeti dilemma tárgya. Végül úgy döntöttem, hogy a fal ferdeségéről való figyelem elterelése helyett ezt a falat teszem látványelemmé. Rövid keresgélés után rátaláltam a deszkás posztertapétára, ami abszolút beleillett a sport és szórakozás koncepciójába és a tulajdonos is partner volt abban, hogy valami látványos falfestés, vagy tapéta kerüljön a térbe. Ezt a tapétát egyébként egyedi méretek alapján készítették el a Tapétagyár szakemberei.

Gyerekszobai mászófal, deszkás poszter - HG Home Halász Gabriella lakberendező

A színek tekintetében is bátor lehettem és egy igazán inspiráló, játékos hangulatot sikerült kialakítani a színes polcelemekkel. A mászófalat kezdetben „csak” a beltéri sportolás miatt alakítottam ki, de annyira jól sikerült, hogy ez vált a szoba másik fontos látványelemévé. A mászófal műszaki megtervezésében a T-Rock munkatársai segítettek.

Gyerekszobai mászófal, deszkás poszter - HG Home Halász Gabriella lakberendező

Tervezőként számomra mindig is az a legnagyobb öröm, ha olyan teret sikerül kialakítanom, ahol nemcsak a szoba hivatalos használója, de minden más betérő is szívesen időzik. Azt hiszem, ez a legőszintébb elismerése a munkámnak.

A HGhome megalapítása egy hosszú és tekervényes útkeresés eredménye lett. Közgazdászból, projektmenedzserből avanzsáltam lakberendezővé és egyértelművé vált, hogy ez az a terület, amit szenvedélyesen szeretek és amiben fáradhatatlanul tudok dolgozni. Minden új projekt egy új kalandot és egy új kihívást jelent számomra. Jellemzően magánházak és lakások tervezésével keresnek meg, de a HGhome tervei alapján került már kialakításra egy neves szépségszalon és most van folyamatban egy irodaház recepcióinak átépítése is. Szóval egyre bővül a lehetőségek köre és én örömmel állok elébük.

Fotók: Tamási Viktória

 

HG Home logo

HGHome - Halász Gabriella lakberendező

www.hghome.hu

Telefon: +36 20 466 8203

Halász Gabriella lakberendező - HG Home
Halász Gabriella lakberendező

A HG Home Facebook oldala