Válasszon a tökéletesen harmonizáló gardróbok, éjjeliszekrények és fiókok közül a lehető legideálisabb légkör megteremtése érdekében.

Fontos, hogy függetlenül attól, milyen preferenciákról van szó, mindig a szoba elrendezésének korlátai között kell kalkulálni a bútorokat illetően. Figyelembe kell venni a szoba méretét, a falak hosszát, a mennyezet magasságát és az ablakokat. Mindig győződjön meg arról, hogy a nagyobb darabok elférnek-e a helyiségben. Így elkerülheti azt a frusztrációt, hogy hazaviszi a tökéletes készletet, és rájön, hogy mégsem az elvárásoknak megfelelő.

Hálószoba fa falburkolattalA fotó forrása: Svet_Feo / Shutterstock.com

Stílusbeállítások

Miután eldöntötte, hogy új hálószobai berendezést vásárol, meg kell határoznia a kívánt stílust. Milyen színt szeretne? Fehér, fekete, szürke, esetleg előnyben részesíti a természetes fa tónusokat? Először válassza ki a gardróbként funkcionáló ruhásszekrények kollekcióját – ez a legnagyobb elem, célszerű ehhez igazítani a többi darabot. Vásárolhat gardróbtükörrel ellátott tárolót is, ezáltal tágasabb érzetet adhat a helyiségnek. A hozzáadott tükrök jól jönnek akkor is, ha éppen csekkolni kell, hogy is néz ki egy felvett ruha.

Az elhagyhatatlan éjjeliszekrény

Gondolkodott már rajta, hogy az ön számára milyen az ideális éjjeliszekrény? Tudom, első blikkre irreleváns kérdésnek hathat, de ha jobban belegondol, vajon tényleg az? Valóban elhanyagolható ennek a bútordarabnak a szerepe? Persze néhány dolgot letenni az ágy mellé, nem egy „nagy tudomány”, de ha belemegyünk a részletekbe, máris rájövünk, hogy hány és hány felesleges éjszakai körtől szabadíthat meg bennünket. Vegyük csak a pohár víz, a szemüveg, az esti könyv, a reggeli riadót fújó telefon, vagy akár a villanyokat kapcsoló távirányító szerepét. Véleményünk szerint nem árt összehangolni a dizájn esztétikáját a pihentető üzemmód rutinjának funkcionális tematikájával, vagyis valóban nincs mentség arra, hogy elbagatellizáljuk az éjjeliszekrények beszerzésének ügymenetét. Viszont a jó hír, hogy a kategória végtelen alternatívát kínál. Akár stílust és érdekességet kölcsönözne a szobának, akár kreativitást szeretne becsempészni hálója falai közé, jó helyen keresgél. Egy klasszikus darab stíluselemnek is eszményi, de ennél sokkal több, hiszen tökéletes egyensúlyt teremt a forma és a funkció között, ami éjszaka, álmosan cseppet sem mellékes.