Eklektikus fehér konyhabútor nyitott polcokkal

Mindannyian, akik sok időt töltünk a konyhában fel tudjuk sorolni, hogy mik azok, amik a munkánkat megkönnyítik, az esztétikai igényeinket kielégítik, esetleg mik azok, amiket mai tapasztalatainkkal másképpen terveznénk. Sokszor használat közben derül ki, hogy valami a kezünkre áll vagy alig találjuk meg a sok edény, konyhai eszköz között.

Sokan esküsznek a mindent ajtók mögé rejtő konyhaszekrényre, mondván: “Egy konyhában annyi minden van, mi lenne, ha állandóan szem előtt lennének ezek a kacatok. Tele lenne minden porral és a főzéskor keletkező pára és zsírcseppek mindenre rátelepednének. Nem, nem semmi kedvem mindig koszban és rendetlenségben élni a saját konyhámban!” Nyilván egy ésszerű selejtezés időnként rá is fér szinte mindenki konyhájára, mert általában sokkal több dolgot halmozunk fel ott, mint amennyit valójában használunk is. Mások kevesebb, de valóban jól használható, hibátlan főző- és tálalóedénnyel rendelkeznek és van energiájuk és igényük a konyha folytonos rendben tartására. Nekik ajánljuk következő képeinket, ahonnan ihletet meríthetnek a csodálatos nyitott polcos konyhák megvalósításához.

Álljon itt néhány érv a nyitott polcok mellett:

-a színeiben és stílusában megkomponált polcrendszer feldobja a belső teret
-a szép edények egyben díszítik is a konyhát
-praktikus, mert a gyakran használt edények mindig kéznél vannak
-mivel gyakran használjuk ugyanazokat az edényeket, gyakran is tisztítjuk őket, így nem porosodnak, koszolódnak a polcon
- edényeken kívül tárolhatunk a polcokon dekoratív üvegekben olajokat, liszteket, cukrot, sót, fűszereket, akár cserepekben zöldfűszereket is, szakácskönyveket , kisebb konyhai kiegészítőket, kancsót, kávéfőzőt, poharakat, bögréket

Klasszikus fehér konyha, edények nyitott polcokkal, konyha dekoráció

Elegáns fehér tiszta konyha nyitott polcokkal

Modern konyha utólag készített nyitott polcokkal

Természetesen, ahogyan a képeken is látszik, ezekben a konyhákban is vannak zárt szekrények, jellemzően a pult alatti részen. Megfigyelhetjük, hogy mindenféle stílusú konyhában megvalósítható a zárt és nyitott rész kombinálása. Ezáltal vidámabb, szellősebb, fiatalosabb és könnyedebb tárolást alkalmazhatunk.

Colombini konyhabútor nyitott polcokkal

Colombini konyhabútor nyitott szekrényekkel

Colombini konyhabútor nyitott szekrényekkel

Bono Design Colombini konyhák, amik preferálják a nyitott polcrészeket ( a bordó-kék-szürke konyhabútorok )

Polcok a konyhában

Nyitott fém polcok a konyhában

Világos konyhabútor hosszú nyitott polcokkal

Modern fehér konyha sok tárolópolccal

Talán nem is kell kicserélni a konyhabútort, csak le kell venni a felső ajtókat, esetleg néhány polcba és kerámiaedénybe kell beruházni ahhoz, hogy a konyhánk felfrissüljön!

Szerző: Bartha Nóra