Letisztult vonalak, természetes anyagok, funkcionális, alakítható berendezési tárgyak. A Karup bizonyos kanapéi, pihenőszékei és ágyai a Zen által átitatott lakberendezést idézik, még ha kicsit európai módon is. A Zen filozófiában fontos a minimálra való törekvés és a környezettel való harmónia elérése érdekében a természetes anyagok használata. Így például jellemző a japán stílusú bútorokra, hogy a fa tökéletlenségét szándékosan is kiemelik, a göcsörtöket benne hagyják, meghagyják a fa eredeti erezetét. A designon kívül a Karup modellek abban is a japán stílust követik, hogy matracnak kizárólag futont használnak.

Továbbfejlesztett japán megoldások

A hagyományos futon matracokat a mai technika kicsit átalakította, modernizálta. A futon nem más, mint préselt, több rétegű pamut matrac, jó szellőző, ergonomikus kialakítással. A modern változatok nem annyira kemények, mint az eredeti japán modellek, a pamut rétegei kókusszal, habszivaccsal és latexszel egészülnek ki a minőségi kényelem jegyében. A japán lakberendezés másik fontos kelléke a tatami matrac, melyet európai értelemben ágykeretnek nevezhetnénk, ugyanis több modellnél erre a kemény, préselt nádból készült, gyékénnyel bevont matracra kerül a puhább futon matrac. A tatamit a japán otthonokban padlóburkolatnak is használják, mert nagyon egészséges. Szerves burkolatról van szó, így megköti a széndioxidot, tisztítja a levegőt, a magas páratartalomból képes megkötni a vizet is, majd alacsony páratartalomnál leadni azt, így klímaszabályozó hatása is van. További előnye, hogy infravörös hullámokat bocsát ki, melyek nyugtatólag hatnak az emberekre.

Karup összecsukható ágyKarup lounge daybed

Karup – keleti kényelem európai módon

A dán Karup Partners kollekciója a skandináv modernitást a japán lakberendezési filozófiával és a futon matracokkal házasítja össze. Érdekes elegy: a keretek kemény skandináv fenyőfából készülnek, a hozzátartozó matracok pedig a keleti kényelmet és a letisztult formavilágot hangsúlyozzák. A Karup egyik fontos értéke, hogy megújuló erőforrásokat használnak a bútorgyártás során. Céljukat eddig tökéletesen elérték: egyedi, funkcionális, minimalista, természet közeli, kis helyen elférő bútorokat alkotnak.

Pihenőszékek – nyújtózz ki végre!

A Karup pihenőszékekben csak úgy röpül az idő. Itt a kényelem teret ad a gondolkodásnak, a meditálásnak, nyugalmunkat semmi sem zavarhatja meg. Nyári fedett teraszokra talán a legideálisabb megoldást nyújt a Karup Figo pihenőszék, de a Wave heverő is nagyszerű választás a nyári délutánok eltöltéséhez. A Karup pihenőszékek fontos tulajdonsága, hogy több pozícióba állítható kényelmi fokozatokkal rendelkeznek. A könnyen szállítható Hippo fotel, vagy a Nest és Nido sorozat tagjai is a kényelem szigetei lehetnek, akár a szabadban, a teraszon is.

Karup ágyak és kanapék, az egyszerűség diadala

A Karup ágyak mindent tudnak, amit egy mai ágynak tudni kell. Fenyőfa keret és ágyrács, opcionálisan futon matracokkal. Persze igazi japán ágyak is megtalálhatók a Karup ágyak között, amikor tatami matracra kerül a futon matrac. A kanapéágyak és kanapék szintén fenyőfa kerettel készülnek. Semmi hivalkodó nincsen bennük, egyszerűen a letisztult, világos vonalak dominálnak. Az igényes, művészi leegyszerűsítéssel megnyílik az út a természeteshez, a Zen filozófia által hirdetett tisztaság eléréséhez, legyen szó szellemi, erkölcsi, formai, vagy életvitel tisztaságról. Így a Karup bútorok nem mással, mint egyszerűségükkel hódítanak.

INNOSHOP

Cím: B Á L N A |-1 szint | 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Nyitva tartás: Hétfőtől - Szombatig 10.00-18.00

Telefon: (+36 1) 217 01 51
Mobil: (+36 20) 944 60 60

E-mail: info@innoshop.hu

www.innoshop.hu

Innoshop Karup japán lakberendezés

Innoshop Karup japán lakberendezés

Innoshop Nest fotel

Innoshop kanapé

Innoshop japán stílusú kanapé

Innoshop karup kanapé

Hippo fotel Innoshop

Innoshop japán stílusú kanapéágy

Innoshop japán kinyitható kanapéágy

Innoshop szétnyitható ágy

Innoshop Figo pihenőszék

Innoshop pihenőszék webáruházból