Kanapé és sarokgarnitúra használati szokásaink, mint ahogyan az élet más területein is, egyénenként eltérnek. Munka után este, vagy hétvégén szívesen heveredünk el rajtuk, akár tv-nézés közben is. Olvasáskor, vagy evés közben, mobiltelefonunkat bújva is más-más testhelyzetet veszünk fel. A modern kanapék és sarokgarnitúrák kialakításánál két jellemző kialakítást ismerünk, a magasabb és az alacsonyabb háttámlával készített változatokat.

A prémium kategóriás modellek tervezésénél erre is gondoltak. Legyenek áthidaló megoldások erre a problémára, hiszen egészen más magasságot igényel egy gyermek, és mást egy megtermett magas ember. Vásárláskor ez gyakran felvetődő kérdés, hogy melyik családtagnak kell majd emiatt kompromisszumot kötnie. A következőkben a Rio Design Lakberendezés által forgalmazott kanapékon szereznénk szemléltetni azokat az alapvető beállítási lehetőségeket, amik komfortosabbá, kényelmesebbé és pihentetőbbé teszik a bútorokon eltöltött időnket. Segítségükkel a kanapé fog hozzánk alkalmazkodni, nem pedig fordítva.  

A RIO DESIGN aktuális kanapé és ülőgarnitúra választékát ide kattintva tekintheti meg.

Az Atlanta modellnél az alapbeállítás esetén egy alacsonyabb háttámlával és kartámasszal találkozunk. Ennek az az oka, hogy  akik térbe állítva szeretnének garnitúrát elhelyezni, nekik szempont lehet az, hogy a teret jobban be lehessen látni. A kartámaszt a kívánt magasságra állíthatjuk, de ugyanez a funkció egy rövidebb pihentető alvás esetén is jól jön. A fejtámlák esetében szekcionálisan változtathatjuk, akár egyszerre mind felhajtva, vagy külön-külön igény szerint. 

Atlanta kanapé Rio Design

Atlanta kanapé Rio Design fehér

Atlanta kanapé Rio Design állítható kartámasz és fejtámla

A Madrid kanapé és sarokgarnitúra különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Nem szögben állíthatjuk a fejtámla elemet, hanem egy könnyed mozdulattal meghajlíthatjuk a kívánt ívben. Ettől a bútor megjelenése is esztétikus marad és nagyon kényelmes azoknak akik szeretik a fejüket is puha felületen megtámasztani. 

Rio Design Madrid kanapé

Madrid kanapé állítható fejtámla ívben

Fejtámla beállítás

A Combi kanapék esetében a fejtámla egyszerűen kivehető, visszatehető, vagy éppen másik ülés mögé helyezhető. Megfelelő keménységének köszönhetően tökéletes tartást ad. Igény esetén akár több darab is rendelhető belőle. 

Combi kanapé Rio Design

Áthelyezhető fejtámla Rio Design

A Rio Design Lakberendezés vadonatúj modellje, a Bahama esetében a háttámla mögött egy kárpitozott, felhajtható elemet találunk, aminek a nagy háttámlát neki is támaszthatjuk, így hosszabb ülésmélységet kapunk, amihez extra kényelmes magasság társul. 

Bahama kanapé Rio Design

Bahama kanapé Rio Design fejtámla állítás

Fejtámla emelés

Bahama kanapé Rio Design fejtámla alapállásban

A RIO DESIGN aktuális kanapé és ülőgarnitúra választékát ide kattintva tekintheti meg.

Amennyiben megtetszettek az itt látott modellek és szeretnél a megismerkedni a lehetőségekkel részletesebben is – netán a motorosan is vezérelhető változatokkal -, akkor látogass ez a Rio Design Lakberendezés bemutatótermébe az alábbi címen:

Rio Design lakberendezés

RIO art & design bemutatóterem

MAXCITY lakberendezési bevásárlóközpont

2045 Törökbálint, Tópark u. 1. fsz. 6.
Tel.: +36 30 249 4496
Fax: +36 1 274 5927

www.riodesign.hu