Sarokkanapé homok színben

Természetéből adódóan ez egy társasági bútordarab, amelyet családi együttlétekre terveztek, különösen akkor, ha megfelelő italválasztékkal ellátott, alacsony dohányzóasztal köré tesszük. Ideális közös filmnézésekhez is, ha médiaszobát rendezünk be, illetve ha megfelelő ülőalkalmatosságra vágyunk a rögtönzött házimozivá avanzsált nappalinkban.

A sarokkanapék előnyei

A sarokkanapék alapvetően nem olcsó bútorok, ezért tekintse hosszabb távú befektetésnek. Azt szintén érdemes észben tartani, hogy ez a bútortípus lényegében felváltotta a hagyományos háromrészes heverőt, így, ha a pénztárcáját nézi, ne feledje, hogy itt kettő, három vagy akár négy az egyben ülőalkalmatosságot is kap.

Szürke sarokkanapé

A legjobb L-alakú sarokkanapék némelyike különösen dekoratív, így különleges darabja lehet a nappalinknak. Keresse a beépített heverővel vagy lábtartóval ellátott modelleket, ha fontosnak tartja, a hosszan tartó pihentető érzést.

Figyelembe kell vennie a helyet, ahová kerül és ennek megfelelően alakítsuk ki azt, hogy jobbos vagy balos konfigurációt választunk. Ha van elég helyünk akkor nem is kell feltétlenül a falhoz tolni. Mivel legtöbbször az oldal választást összeszereléskor döntjük el, így később van lehetőségünk ezen változtatni ha új elrendezést szeretnénk a helyiségben kialakítani. 

A Raft columbus moduláris kanapé

A Raft kínálata a legkiválóbb választása közepes árfekvésű modellek között. A modern L-alakú elemes ülőgarnitúra négy egységből áll, köztük a zsámolyból, amely egy további mobil ülőfelület a nappaliban. A Columbus nagyvonalúan mély és széles üléspárnákkal büszkélkedhet, míg a háttámla párnázása is megfelelően telt és jól támaszt. Alacsony karfáival és nyitott lábszárrészével ezt a típust a sarokkanapék közül az egész család számára való pihenésre tervezték, és minden irányból jól megközelíthető. Különféle bútorszövetekkel kapható, a földes semlegestől az élénk árnyalatokig. Okos megoldás, ha egy foltálló bársonyra vagy könnyen tisztítható szövetre esik a választásunk, főleg akkor, ha gyerekek vagy kutyák is vannak a családban.

A Lounge Co lorrie bőr sarokkanapék

A Lorrie a bőrök lenyűgöző választékával büszkélkedhet, a hamvas tónusoktól a csokoládébarnákon át a gazdag, halvány színvilágig. A karamell színben pompázó modell a sarokkanapék hetvenes évekbeli laza hangulatát adja vissza. De ez nem csak a színválasztékra vonatkozik. Döntött háttámlája, vastag karjai és vaskos fa lábai hűvös, retró esztétikát kölcsönöznek ezeknek a bútoroknak. A kellemesen szimmetrikus ülőgarnitúra egy hasonlóan retro dohányzóasztallal fog tökéletesen érvényesülni. A bőr felületek esetében fontos a rendszeres ápolás, hogy az anyag hosszú ideig rugalmas és szép maradjon.

A sarokkanapék méretei és formái

A szoba mérete, formája és a család létszámához igazítása nagy szerepet játszik a választott sarokkanapék méreteinek és alakjának meghatározásában. Amellett, hogy minden családtagnak helyet kell biztosítani, érdemes gondolni a vendégekre is.

A kompakt, kétüléses kanapé tökéletes választás lehet kisebb nappalik esetében, de jó szolgálatot tesz vendégszobákban, nyaralókban és akár a gyerekszobákban is. 

A sarokkanapéknak két fő típusa közül lehet választani: egy heverős kanapé hosszú, egyik végén nagyobb ülőrésszel, és a hagyományosabb L-alakú kanapé, amely leginkább úgy néz ki, mintha két kanapét fordítottunk volna egymás felé 90 fokban.  Az elemes - vagy más néven moduláris - sarokkanapék nyújtják a legnagyobb rugalmasságot; külön elemenként érkeznek, amelyeket összeilleszthet vagy szétszedhet attól függően, hogy éppen mire van szüksége.

Hogyan szállítják ki a sarokkanapékat és mennyi ideig tart a szállítás?

A sarokkanapékat általában két vagy három különálló dobozban szállítják, ami a helyszínen kell  összeszerelni. A kanapé megrendelésekor tájékozódjon a kiszállításkor érkező dobozok méretéről, hogy azok akadály nélkül átjussanak át az ajtókereten. A sarokkanapék szállítása a megrendeléstől függően három naptól 12 hétig tarthat, ezért a vásárlás véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el figyelmesen az erre vonatkozó feltételeket.

A cikkben található linkekre kattintva tekinthetik meg az egyes kanapé modelleket. 

(x)