A 2010-es évről általánosságban elmondható, hogy bár föld év, mégis jóval viharosabbnak ígérkezik, mint az előző. Társadalmi szinten minden 8-as év fordulatokat hoz, a régit, az elavultat megpróbálja felrázni, átalakítani. Egyéni szinten ki-ki egy ugrással előre lép a bűvös négyzetben. Hogy mire számíthatunk személyesen, arról álljon itt egy előzetes összefoglaló, a későbbiekben pedig majd részletesen is kifejtjük ezeket. Addig is kitartást, erőt, egészséget, harmóniát, minden napra örömet kívánunk minden kedves olvasónak!

Személyes előrejelzések röviden

Milyen tendenciák várnak ránk 2010-ben? Ehhez elegendő, ha ismerjük a születési számunkat. Ezt pedig megtudhatjuk a táblázatból, ám vegyük figyelembe, hogy nő, vagy férfi szülöttről van-e szó, és hogy év elején született-e, mivel az évkezdet a kínai számítások szerint változó, és későbbi dátumra esik, mint a nyugati naptárban.

8-as Föld
2010-ben te vagy a középpontban, szlenggel élve: tied a pálya. Vajon szereti a 8-as Föld, ha folyamatosan a fókuszban van, ő a főszereplő, akire váratlanul, rendszeres időközönként valaki felfigyel, és nem tud elbújni a világ szeme elől, amikor kedve tartja? Nem! És szereti, ha tekintélye, elismertsége, autentikussága, háttér-uralmi pozíciója stabil, ő szabja meg az időt, a feltételeket és osztogatja kegyesen ajándékait? Igen! 2010-ben az első változat érvényesül, és a csöppet sem óhajtott mozgalmasság ellenére a 8-as Föld igen eredményes lehet, amennyiben van türelme és kitartása, hogy a felé irányuló impulzusokat megválogassa és némelyiket kamatoztassa. A testi-lelki-szellemi egyensúly megtartása sok figyelmet igényel, ám erre általában minden 8-asnak megvan a megfelelő eszköztára.

9-es Tűz
A sok mozgalmas, olykor kaotikus, megrázó, megrendítő, vagy éppen felvillanyozó energia, ami 2009-ben körbe vett, 2010 folyamán átvált egy letisztultabb, „minimalista” járatra, annak minden stílusjegyével együtt: nonkonformista, funkcionális, markáns, kritikus-önkritikus, egyszerű, elvont, modern. És természetesen kissé férfias, felnőtt, érett, értékálló. Nem mellékes az sem, hogy aki mindezekkel bír, azt megbecsülik, és fáradozásait honorálják. Az év pozitív kimenetelének előfeltétele a rendszeresség, nyugalom, stabilitás megőrzése. Mindennap. És: ne akarj többet, mint amire kereted, erőd van, de amire erőd és kereted van, azt valósítsd meg. Égi erők pártfogását élvezheted, bízzál bennük.

1-es Víz
Az előző évben biztosan átestél néhány személyiségformáló próbán, ami meglepetéssel bírt számodra. Főleg a karrier, érvényesülés, pénz és barátság terén adódtak számodra megoldanivaló feladatok, de ugye vetted a lapot, és igazodtál a keretekhez? Jól tetted, mert muníciódnak ki kell tartania 2010 folyamán is! Az éved jellege egy forgószínpadhoz hasonlít, tele kedvedre való jelenetekkel, amikben mégse lesz időd elmélyülni, mert szép lassan valami más bontakozik ki, újra meg újra átfordul a kép. Bevételeidre és kiadásaidra árgus szemekkel figyelj, és ha kedved is volna, ne költsél semmire fölöslegesen. Őrizd, amid van – minden téren.

2-es Föld
Az ingatag, bohókás, gyermek-témájú, hol fent-hol lent esztendő után végre egy stabilabb, ám zártabb, munkás évhez érkezel. Legjobban úgy lehet jellemezni, hogy az év energiája önmagadhoz próbál elvezetni, sokszor szokatlan és kényelmetlen módon. Ha eddig tudtál elsiklani hibáid felett, most nem teheted. Úton-útfélen tükörbe botlasz és nem térhetsz ki a válaszadás, álláspontfoglalás elől. Ilyen szempontból kicsit kényelmetlen, kicsit magányos út áll előtted, de ha belegondolsz, hogy belőled csak egy van, és ehhez az egyhez kell eljutnod nap, mint nap, a helyzet igenis reménytelivé válik.

3-as Fa
A sok kényelmetlen esztendő után végre egy kedvedre való év! Mintha ugranál egyet fölfelé, és a határ a csillagos ég. Ha akarod, bármit elérhetsz, feltéve, ha tudod kezelni azt a szeszélyes energiát, ami évedet mozgatja. Mintha sorompó nyílna meg, vagy leomlana a fal, ami 2009-ben körül vett. Új fényben látsz mindent, és magad is új aspektusokban mutatkozol meg. Az év, bár felvillanyoz és lelkesít, sok esetben délibábszerű, csalóka képekkel tölt fel. Egyetlen eszközt használj, ami valódi eredményekhez vezet: a kitartást.

4-es Fa
Mozgalmas esztendő áll mögötted, sok fáradsággal és sok új eseménnyel. 2010-ben a személyes életutad és a karriered kerül középpontba. A 2-es Föld önmagát tanulja, te pedig az Élet útjait, annak minden aspektusával. Sorsszerűség, a lélek térhódítása, érzékenység és érzékiség, titkok és sejtelmek vesznek körbe. Válogass az intuíciód szerint, és hagyatkozz a belső hangodra, mert ezzel előbbre juthatsz, mint ha ésszel és realitással tervezel meg mindent.

5-ös Föld
Ha egy házhoz hasonlítjuk, akkor 2010-ben egy nagy, otthonos, mediterrán, illatos, meleg, szívélyes, asszonyi gondoskodással teli ház oldalsó ablakán nézegetsz kifelé. Még nem érkeztél meg a kijárathoz, ahol szabadon eldöntheted, merre indulj, de már megnyílik előtted a tér. És amiként az lenni szokott, a mediterrán vérmérséklet nem hagyja, hogy száguldozzál kedved szerint. Maradnod kell és használnod, amit eléd tesz. És, hát, valljuk be, vagyunk itt egy páran, akik szívesen cserélnénk veled olykor egy-két napra, hogy végre ne legyen más dolgunk, mint elgondolkodni az élet anyai aspektusain, elvarrni a szálakat, megbeszélni, hogy mit és hogy, merre, és élvezni, hogy gondoskodhatunk, vagy hogy gondoskodnak rólunk.

6-os Fém
A nyugalmas, yin jellegű évek sorozata váltáshoz érkezett. 2010-től kezdődően egy olyan dinamizmusban lesz részed, amit nem tudsz úgy uralni, ahogyan azt megszoktad, vagy szeretnéd. Az események sokszor váratlanul jelennek meg és sodornak ellenállhatatlanul. Mellőzöttnek is érezheted magad, holott csupán arról van szó, hogy a körülmények nem a számodra kedvező és megszokott ritmust hordozzák, hanem a vihar és mennydörgés ősi erejét, ami a 6-os típus számára bizony fölöttébb kényelmetlen, mivel nem lehet fölé kerekedni sem ésszel, sem furfanggal, sem pedig diplomáciával. Az egyetlen eszköz az alkalmazkodás.

7-es Fém
A 2010-es év ismét a dinamizmus jegyében telik és ez a tendencia folytatódik majd 2011-ben is. Bár a külvilág felől érkező hatások még mindig erőteljesen átmozgatnak, az év eseményei szelídülnek, és jobban átláthatók, mint az előző évben. Fontos, hogy amiben benne vagy, abban stabilizáld magad, ne keress gyökeresen új dolgokat, inkább a meglévőket ápold, fejleszd. Ami pedig nem vált be, azt iktasd ki a napjaidból, hogy az kapjon teret, amivel elégedett tudsz lenni. Az év eredményes megéléséhez használd a tudatos kommunikációt, a rugalmasságot, derűt, bizalmat.

Lázár Márta